Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dorneşti

Doi bărbaţi ajunşi după gratii şi amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unei ample acţiuni a poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 de lei în cursul zilei de miercuri, în doar 8 ore, în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurată în comuna Dorneşti. În acelaşi timp, doi bărbaţi au ajuns în spatele gratiilor, unul pentru conducerea unui vehicul fără permis, iar celălalt pentru săvârşirea unei tentative de furt calificat, ambii fiind recidivişti.

La acţiunea desfăşurată între orele 12:00-20:00 au participat 22 de poliţişti, scopul acesteia fiind în principal impunerea unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, prevenirea actelor de tulburare a liniştii publice şi asigurarea unui climat de siguranţă, urmărindu-se în acelaşi timp probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea de furturi din locuinţe, a celor care transportă lemn sau alte mărfuri fără documente de provenienţă şi avize de însoţire.

În zona centrală a comunei poliţiştii au acţionat pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poşete, prevenirea furturilor din autoturismele parcate în zonă şi depistarea celor care încearcă să valorifice bunuri provenite din infracţiuni. Au fost controlate 89 de autoturisme, au fost legitimate 109 persoane şi au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.155 de lei, fiind reţinut şi un permis de conducere. Au fost constatate două infracţiuni, din care una de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi o tentativă la „furt calificat”. În ambele cazuri, autorii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o durată de 24 ore.

 

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru infracţiuni comise în timpul acţiunii

În cursul acţiunii poliţiştiiau fost sesizaţi printr-un apel la 112 cu privire la comiterea unui furt în comuna Dorneşti. La locul indicat au identificat un bărbat de 58 de ani, care a povestit că în curtea imobilului său a pătruns o persoană de sex masculin, iar din una dintre anexele locuinţei a luat o scară. În urma măsurilor întreprinse, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani, din comuna Marginea, care fusese condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie” şi reţinut la data de 5 octombrie de către Poliţia Municipiului Suceava, individul fiind în acest moment sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. El a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea „tentativei la infracţiunea de furt calificat”.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.30, în timp ce acţionau pe DC 51B din comuna Dorneşti, la intersecţia cu drumul comunal denumit popular „strada Căminului”, poliţiştii au observat un autoturism care se deplasa spre DN 17A, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, din localitate, despre care se ştia că nu posedă permis de conducere. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestui autoturism, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 100 de metri autoturismul a pătruns în curtea unui imobil, loc în care funcţionează un service auto, fiind urmărit de către echipajul de poliţie. Conducătorul auto a coborât din autoturism, fiind oprit de către poliţişti prin folosirea forţei fizice.

După identificarea conducătorului auto au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat că tânărul de 24 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. De asemenea, s-a constatat că tânărul se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”, până la data de 29 octombrie 2019. El a fost reţinut cu ordonanţă pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de „conducere fără permis”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi ajunşi după gratii şi amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unei ample acţiuni a poliţiei.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi ajunşi după gratii şi amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unei ample acţiuni a poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei