Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Ioan Stan i-a prezentat în cifre lui Klaus Iohannis rezultatele pozitive ale guvernării PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a declarat că principalul obiectiv al guvernării PSD din ultimii trei ani a fost binele românilor, ceea ce s-a şi întâmplat. Ioan Stan a precizat că acest lucru poate fi demonstrat nu doar prin vorbe, ci cu rezultatele concrete, cuantificate de cifre. „În nemărginirea sarcasmului care-l caracterizează, preşedintele tuturor românilor, Klaus Iohannis, după ce declara triumfalist <am rezolvat>, aprecia şi că PSD a eşuat în guvernare, insinuând că din acest motiv <a chiulit> de la consultările de la Cotroceni. Sintagma <a chiulit> era poate potrivită la orele de fizică, la care era mai bine să fi rămas, şi nu ne obosim a-i mai vorbi despre demnitate. Deşi e clar că nu i-ar strica”, a declarat Ioan Stan. El a adăugat că până şi un profesor de fizică ar trebui să înţeleagă şi să nu conteste rezultatele în cifre ale guvernării PSD. Astfel, Ioan Stan a spus că în semestrul I din 2016, la preluarea guvernării, România avea un PIB de 325,6 miliarde lei, iar în primul semestru din 2019 valoarea PIB a fost de 440,2 miliarde lei. „Asta, domnule profesor, înseamnă un plus de 35,29 %. Câştigul salarial mediu net a fost de 2300 lei în ianuarie 2017 şi de 3044 lei în august 2019. Asta, domnilor care faceţi spume la gură denigrând, înseamnă o creştere de 33%. Punctul de pensie a fost 871,7 lei în decembrie 2016 şi este 1.265 lei în octombrie 2019. Adică o creştere de 45%, doamnelor şi domnilor vorbitori în acompaniament de mandolină. Poate e mai uşor să înţelegeţi dacă vă spun că pensia minimă a crescut de la 400 lei, la preluarea guvernării, la 704 lei la finalul impus de voi împotriva votului poporului român, octombrie 2019. Adică o creştere de 76%. De asemenea, a crescut numărul mediu de salariaţi de la 4,76 milioane în ianuarie 2016 la 5,10 milioane în 2019”, a explicat Ioan Stan. El a adăugat că tot în timpul guvernării PSD a scăzut rata şomajului, investiţiile străine directe au fost de 2,7 miliarde euro pe 7 luni din 2017 şi de 2,9 miliarde lei pe aceeaşi perioadă din 2019, iar cheltuielile cu investiţiile de la buget pe opt luni din 2016 au fost de 14,9 miliarde lei, iar pe 8 luni din 2019 de 19 miliarde lei. Nu în ultimul rând, liderul PSD a spus că rata de absorbţie totală a fondurilor europene a fost de 7% în decembrie 2016 şi de 32% în octombrie 2019.

„Mă opresc aici cu senzaţia că am făcut o greşeală crezând că veţi înţelege atâtea cifre. Acum realizez că pentru asta este necesar să aveţi ceva ce aţi dovedit permanent că vă lipseşte cu desăvârşire. Puterea de a recunoaşte că ne-am respectat promisiunile făcute electoratului, curajul de a recunoaşte că singura dorinţă care vă animă este descrisă perfect de sintagma <scoală-te tu ca să mă aşez eu>. Ei bine, s-a întâmplat”, a declarat Ioan Stan. El a mai adăugat că aşteaptă cu interes demersurile pe care Klaus Iohannis le va face pentru a continua îmbunătăţirea vieţii românilor, pentru construcţia de spitale şi de autostrăzi sau pentru a sprijini şi mai puternic şi mai eficient agricultura românească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan i-a prezentat în cifre lui Klaus Iohannis rezultatele pozitive ale guvernării PSD.
 Vizualizări articol: 3620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ioan Stan i-a prezentat în cifre lui Klaus Iohannis rezultatele pozitive ale guvernării PSD2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei