Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan vrea să ştie care sunt sumele cheltuite în România prin încălcarea legii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat preşedintelui Curţii de Conturi a României, Marius Busuioc, de la care doreşte să afle date concrete despre prejudiciile constatate de comisarii acestei instituţii în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Parlamentarul sucevean a solicitat o situaţie concretă pentru anii 2017 şi 2018, dar şi pentru primele 9 luni ale anului în curs.

„În fiecare an, în rapoartele Curții de Conturi a României sunt reflectate sume colosale pe care instituții sau autorități publice le utilizează în mod ilegal sau care sunt folosite într-un mod cu totul inoportun, raportat la prioritățile societății. În ultimii trei ani, ca efect al mai multor modificări legislative – eliminarea standardelor de cost în domeniul lucrărilor de infrastructură, majorarea plafoanelor de achiziții, pentru care nu este necesară declanșare a procedurilor de licitație – sumele irosite de la bugetul general consolidat au crescut în mod substanțial. Ca urmare a acestei degradări a utilizării resurselor bugetare, în primele opt luni din acest an deficitul bugetului general consolidat a urcat la cea mai mare valoare din istorie, adică la cca. 22 miliarde lei”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai dorit să afle care este procentul sumelor recuperate de statul român din aceste prejudicii bugetare, în special pentru anii 2017 și 2018.

„Care sunt instituțiile sau autoritățile cu cea mai mare rată de utilizare necorespunzătoare a fondurilor publice? Solicit o situație cu cele mai ineficiente 50 de instituții pentru care Curtea de Conturi a identificat grave deficiențe în cheltuirea banilor publici”, sunt două dintre solicitările lui Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să ştie care sunt sumele cheltuite în România prin încălcarea legii.
 Vizualizări articol: 2481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea să ştie care sunt sumele cheltuite în România prin încălcarea legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei