Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 226 (7227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Trei suceveni, arestaţi într-o grupare care prelua, caza şi transporta cu antemergător migranţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au acţionat împotriva unor suceveni despre care existau date şi informaţii că, în perioada martie-septembrie 2019, au fost implicaţi direct în trecerea pe teritoriul judeţului nostru a şapte grupuri frauduloase de migranţi, totalizând peste 20 de oameni din  Bangladesh, India sau Pakistan.

La propunerea procurorilor DIICOT, Tribunalul Suceava a dispus, ieri, arestarea preventivă a inculpaţilor Traian Torac, Răzvan Vasile Curaciuc şi Anişoara Herţar. 

Din cercetările celor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, rezultă că cei trei inculpaţi, împreună cu alţi complici, precum şi cu ucraineni neidentificaţi, au constituit un grup infracţional organizat, acţionând împreună şi în mod coordonat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Mecanismul grupării era destul de bine pus la punct, rezultă din cercetări: un cetăţean ucrainean neidentificat se ocupa de racolarea şi preluarea unor grupuri de migranţi de pe teritoriul Ucrainei, pe care îi transporta până la frontiera adiacentă comunelor Brodina şi Ulma. 

Aici, un alt ucrainean îi îndruma şi călăuzea peste frontiera verde, iar în cursul nopţii îi transfera lui Traian Torac, care la rândul său îi călăuzea şi îndruma pe o porţiune din traseu, după care erau preluaţi într-un autoturism condus de Anişoara Henţar. În acest timp, Răzvan Vasile Curaciuc, dar şi alţi suspecţi cercetaţi în dosar supravegheau teritoriul şi căile de comunicaţie, pentru a observa şi transmite date referitoare la prezenţa sau poziţionarea în zonă a patrulelor de poliţie de frontieră.

Din anchetă mai rezultă că migranţii erau transportaţi apoi de către Traian Torac şi Anişoara Henţar până la o locaţie din Brodina, unde erau adăpostiţi pentru scurte perioade de timp.

Cei trei inculpaţi arestaţi sunt acuzaţi şi că transportau migranţii, folosind două autoturisme, din care unul cu rol de antemergător, până în Rădăuţi sau Suceava. De aici, migranţii trebuiau să se deplaseze pe cont propriu către zone de vest ale ţării, pentru a li se organiza ieşirea în mod ilegal din România către Ungaria.

Cei trei au fost arestaţi pentru infracţiunile de trafic de migranţi şi constituire de grup infracţional organizat şi pot face apel împotriva măsurii de arestare preventivă.
Cei trei se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni, arestaţi într-o grupare care prelua, caza şi transporta cu antemergător migranţi.
 Vizualizări articol: 2741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Trei suceveni, arestaţi într-o grupare care prelua, caza şi transporta cu antemergător migranţi3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei