Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 226 (7227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planificare

Vaccinul antigripal pentru vârstnici și bolnavi cronici va fi distribuit medicilor de familie luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tranșa de vaccin antigripal destinată imunizării persoanelor din grupele de risc – cele cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide – va fi livrată Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava în a doua parte a lunii octombrie a.c. Vaccinul va fi repartizat medicilor de familie, prin cabinetele cărora se va face vaccinarea.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat, ieri, că primele 1.740 de doze de vaccin antigripal, a căror repartiție la spitalele din județ a fost finalizată ieri, sunt pentru imunizarea personalului medical. Cantitatea livrată acoperă aproximativ 70% din necesar.

Potrivit directorului executiv al DSP, vaccinul din acest an „este mai complex decât cel de anul trecut și acoperă un spectru mai larg de viruși”, având patru tulpini, față de trei, în sezonul rece 2018-2019. La copiii din grupele de risc se administrează celor cu vârsta mai mare de 3 ani.

Dr. Grădinariu a mai spus că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii 73.439 de doze de vaccin antigripal pentru acest sezon.

Campania de vaccinare antigripală gratuită a început de luni, după ce Ministerul Sănătăţii a  achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, cu 200.000 de doze mai mult faţă de anul trecut, pentru a se asigura vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Referitor la rata de vaccinare în România, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că în ultimii doi ani „am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare”. „Campaniile de vaccinare și informare <door-to door> pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a mai afirmat ministrul Sorina Pintea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul antigripal pentru vârstnici și bolnavi cronici va fi distribuit medicilor de familie luna viitoare.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaccinul antigripal pentru vârstnici și bolnavi cronici va fi distribuit medicilor de familie luna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei