Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 226 (7227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

PNL Suceava acuză PSD că a adus România într-o situaţie extrem de gravă în ce priveşte siguranţa cetăţenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu atrage atenţia că sub guvernarea PSD, România a ajuns într-o situaţie extrem de gravă în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică. În cadrul unei conferinţe de presă, Daniel Cadariu a precizat că PNL a venit cu soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţeanului şi a asigura ordinea publică în ţară, însă PSD a respins şi a blocat toate iniţiativele legislative depuse în acest sens de parlamentarii liberali. El a spus că în ultima perioadă în România au avut loc mai multe cazuri foarte grave în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor, amintind printre acestea tragedia de la Caracal, respectiv dispariţia a două tinere, care semnalează numeroase cazuri de dispariţie nerezolvate de autorităţi, cazul de la Galaţi, unde doi poliţişti au asistat nepăsători şi au refuzat să ajute o fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol, crima atroce din Dâmboviţa, acolo unde o fetiţă de 11 ani a fost sugrumată de un olandez, dar şi bătaia cruntă în trafic, la Bucureşti, când doi tineri au lovit o persoană, apoi s-au urcat în maşina acesteia. Senatorul PNL de Suceava consideră că toate aceste cazuri sunt efecte ale disoluţiei autorităţii instituţiilor statului, Poliţie, sistemul de alertare 112, STS, Procuratură şi chiar Jandarmeria, care la evenimentele din data de 10 august 2018 a ajuns să apere oamenii politici de cetăţenii ţării. El a subliniat faptul că s-a ajuns în situaţia în care întregul sistem este în suferinţă după trei ani de guvernare PSD, prin politizare şi nepotisme din partea social-democraţilor şi prin gradul de incompetenţă pe care PSD l-a adus în instituţiile care ar trebuie să apere siguranţa cetăţenilor. „S-a văzut clar lupta PSD pentru apărarea infractorilor, prin modificări ale Codului Penal. Și vedem zi de zi cum PSD a înşurubat corupţi şi incompetenţi în funcţii de conducere în instituţii foarte importante ale statului. Asta a dus sub guvernarea PSD la consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetăţenilor lui”, a declarat senatorul PNL de Suceava. Mai mult, el a precizat că o altă cauză ar fi şi pensionările anticipate din anul 2017, care au cauzat o criză de personal în sistemul de ordine publică, la care se adăugă şi Legea recursului compensatoriu, dată de PSD, prin care infractorii periculoşi au ieşit din puşcării.

 

Cadariu atrage atenţia că Ministerul de Interne nu are conducere în momentul de faţă

De asemenea, Daniel Cadariu a atras atenţia că în momentul de faţă Ministerul Afacerilor Interne, principala instituţie care ar trebui să asigure siguranţa cetăţenilor, nu are ministru, situaţie care îi este imputabilă premierului Viorica Dăncilă, care a evitat votul în Parlament, încălcând astfel Constituţia României. „Mihai Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituţiei, evitând votul în Parlament”, a arătat Cadariu. El a mai precizat că modul în care PSD a gestionat activitatea Ministerului Afacerilor Interne a făcut ca instituţiile să fie practic paralizate în faţa unei crize precum cea de la Caracal.

Daniel Cadariu a precizat că pentru a rezolva problemele cu privire la asigurarea siguranţei cetăţenilor şi ordinii publice, PNL a venit cu mai multe iniţiative legislative, însă acestea au fost blocate de PSD. „Soluţiile PNL sunt blocate în legislativ de PSD, care este complice la toate actele de violenţă comise de infractorii eliberaţi înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu”, a spus Cadariu. Printre exemplele de proiecte blocate de PSD se numără abrogarea recursului compensatoriu, implementarea sistemului „Alertă copil dispărut” sau proiectul pentru înăsprirea pedepselor, respectiv închisoare pe viaţă pentru infracţiunile de omor cu violenţă deosebită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava acuză PSD că a adus România într-o situaţie extrem de gravă în ce priveşte siguranţa cetăţenilor.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PNL Suceava acuză PSD că a adus România într-o situaţie extrem de gravă în ce priveşte siguranţa cetăţenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei