Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 226 (7227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Procentul copiilor cu păduchi, în școlile din Suceava, mai mic față de cel din țările industrializate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Triajul epidemiologic efectuat de personalul medical al cabinetelor medicale şcolare sau de către medicii de familie în toate unităţile de învăţământ din judeţul Suceava arată o scădere a numărului de boli parazitare în rândul elevilor, comparativ cu anii precedenți. 

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat, ieri, că la începutul anului școlar au fost verificați 57.121 de copii din grădinițele, școlile și liceele din mediul rural şi urban, ca metodă activă de supraveghere a stării de sănătate în rândul colectivităţilor de preşcolari şi elevi. Dr. Grădinariu a afirmat că în timpul triajului epidemiologic au fost depistate 540 de cazuri de îmbolnăvire cu boli infecto-contagioase și/sau parazitare. Cele mai frecvente au fost cazurile de angină, 205 cazuri, urmate de 156 de cazuri de micoze (râie) şi 147 de cazuri de pediculoză (păduchi). În anii precedenți, numărul cazurilor de infestare cu păduchi era în jur de 200.

Cu 147 de cazuri în acest an, adică 0,25% din total, Suceava se plasează sub media din țările industrializate, în care procentul este între 1 și 3% dintre copii, conform statisticilor medicale.

Directorul DSP Suceava a precizat că în toate cazurile au fost făcute recomandări pentru tratarea afecţiunilor infecto-contagioase și s-au luat măsuri pentru deparazitare în cazurile de pediculoză.

Specialiștii menționează că orice om se poate infesta cu aceste insecte, indiferent de cât de riguros cu igiena este. De aceea părinților li se recomandă să controleze temeinic părul copiilor, independent de triajul epidemiologic efectuat la fiecare început de semestru în școli. Dacă descoperă păduchi, nu este suficient să scape copiii de insecte, ci decontaminarea trebuie făcută şi pentru obiecte din casă - saltele, canapele, haine, perne, pături, prosoape, animale de pluş, covoare etc. Acestea trebuie spălate, dacă este posibil, la 60 de grade Celsius. Când spălarea la 60 de grade nu este posibilă, se recomandă decontaminarea prin îngheţ, la minus 18 grade Celsius, acestea fiind temperaturile la care mor paraziţii. Lucrurile pot fi lăsate şi la temperatura camerei (20-22 grade C), dar în saci de plastic închişi foarte bine, timp de trei zile, pentru ca păduchii să moară prin inaniție.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procentul copiilor cu păduchi, în școlile din Suceava, mai mic față de cel din țările industrializate.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Procentul copiilor cu păduchi, în școlile din Suceava, mai mic față de cel din țările industrializate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei