Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 192 (7193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Management dezastruos

Sucevenii nu au cu ce ajunge la mare din cauza locurilor insuficiente din trenul Suceava-Mangalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania de transport public pe calea ferată experimentează parcă tot mai des o anomalie care ar fi eliminată în doi timpi şi trei mişcări într-o ţară normală. Să ai cerere imensă de bilete şi să nu fii în stare să mai găseşti vagoane disponibile, practic că alungi o mare masă de călători, aceasta pare a fi definiţia managementului dezastruos.

Cel mai la îndemână exemplu, care a afectat foarte mulţi suceveni în această perioadă, este cel al trenului InterRegio Suceava-Mangalia. Acest tren nu a avut acum, în plin sezon, mai mult de şapte-opt, maximum nouă vagoane. Efectul este că oamenii care merg să îşi cumpere bilete de tren chiar şi cu câteva zile înainte de plecare, primesc un răspuns halucinant: nu mai este nici un loc disponibil, nici la clasa a II-a, nici la clasa I, iar despre cuşetă nici nu se poate vorbi, locurile fiind date imediat ce sunt scoase la vânzare, cu 30 de zile înainte de plecarea trenului.

Oameni care au dorit să plece spre Litoral cu trenul în perioada 13-18 august s-au trezit că nu au cu ce ajunge, cel puţin pe varianta de tren direct.

Ca exemplu concret, în urma sesizărilor sucevenilor, am căutat pe site-ul CFR Călători bilete la trenul Suceava-Mangalia  pentru serile de 16, 17, 18 sau 19 august. La toate cele patru curse, mesajul a fost acelaşi: „La acest moment trenul nu are locuri disponibile”.

Situaţia nu este mai roză nici pentru zilele următoare. Mai sunt foarte puţine locuri disponibile, care se vor epuiza în scurt timp, în timp ce pentru unele zile deja nu mai există nici un loc disponibil. Deşi din exterior se vorbeşte foarte mult de numărul prea mare de studenţi cu gratuităţi care umplu trenurile, aceasta este o realitate doar parţial adevărată. Şi mai real este faptul că nu mai departe de acum doi sau trei ani, trenul Suceava-Mangalia, despre care vorbim, avea mult mai multe vagoane disponibile iar astfel de episoade, cu trenuri fără loc, erau rare. Practic, CFR-ul are acum mai mulţi călători (datorită studenţilor, dar nu numai, existând de exemplu cerere mare şi de la familiile care vor să se odihnească la cuşetă sau vagon de dormit în drumul spre Litoralul Mării Negre) însă mult mai puţine vagoane. Acum un an-doi, criza de locuri era doar la cuşete şi vagoane de dormit, însă acum aceasta se resimte acut la tot ce înseamnă loc în tren. Este păcat că nu se investeşte în vagoane tocmai acum când trenurile ar merge pline chiar dacă ar fi  mai lungi şi asta nu doar pe garniturile de sezon spre Litoral.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu au cu ce ajunge la mare din cauza locurilor insuficiente din trenul Suceava-Mangalia.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii nu au cu ce ajunge la mare din cauza locurilor insuficiente din trenul Suceava-Mangalia3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei