Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 192 (7193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

Bucureşti şi Suceava au cei mai mulţi candidaţi pentru bacalaureatul din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.600 de candidaţi s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, judeţul Suceava figurând cu cel mai mare număr de candidaţi, după municipiul Bucureşti. Dintre cei 1.630 de absolvenţi de liceu care sunt aşteptaţi la probele din toamnă ale examenului maturităţii, 1.169 provin din promoţia curentă şi 461 din promoţiile anterioare.

În acest an, sesiunea august–septembrie debutează cu probele scrise şi nu cu cele de evaluare a competenţelor.

Astfel, pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura română, 22 august: limba şi literatura maternă, 23 august: proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Inspector şcolar adjunct Alexandra Chirilă, preşedintele Comisiei Judeţene a examenului de bacalaureat, a menţionat că pentru probele scrise din sesiunea august-septembrie 2019, au fost stabilite cinci centre de examen şi două centre zonale de evaluare.

Candidaţii vor susţine probele în următoarele centre din municipiul Suceava: Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret”, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” şi Liceul cu Program Sportiv.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două centre zonale: Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, aici urmând să fie corectate lucrările dintr-un alt judeţ. De asemenea, tezele elevilor suceveni vor fi trimise pentru corectare în alt judeţ, la fel ca la sesiunea din vară.

”Până în acest moment, la Comisia Judeţeană s-a îndreptat o singură cerere de susţinere a examenului în condiţii speciale din partea unui candidat din Gura Humorului, cu tulburări din spectrul autist, ceea ce înseamnă se va asigura o sală de examen separată. Este indicat ca acesta să nu aibă distractori, iar alături de el va fi şi un profesor psiholog. Vom face o cerere către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Gura Humorului pentru a asigura prezenţa unui psiholog cu care copilul a lucrat şi în trecut”, a arătat Alexandra Chirilă.

Aceasta a mai menţionat că la această sesiune a bacalaureatului, cei mai mulţi candidaţi, circa 1.200, sunt înscrişi la proba obligatorie a profilului, istorie şi matematică.

 

Primele rezultate vin la începutul lui septembrie

După probele scrise, examenul continuă cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română (27, 28 august), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - 29 august, evaluarea competenţelor digitale - 30 august şi 2 septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - 2 şi 3 septembrie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00. Pe 7 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

Reamintim că numărul final al candidaţilor care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2019 la nivelul judeţului Suceava, după rezolvarea contestaţiilor, este de 3.616, adică o rată de promovare de 69,62% din totalul celor prezenţi – 5.194 de elevi.

 

Bacalaureatul 2020, mai concentrat decât până acum

Un proiect al Ministerului Educaţiei prevede ca bacalaureatul din 2020, prima sesiune, să înceapă cu o săptămână mai târziu faţă de cel din 2019 şi să se încheie cu o săptămână mai devreme.

Potrivit calendarului propus, bacalaureatul ar urma să debuteze pe 9 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, şi să se finalizeze pe 24 iunie cu proba obligatorie a profilului, examen scris. 

Practic, probele ar urma să se desfăşoare pe durata a două săptămâni şi nu pe parcursul unei luni de zile, cum a fost la ediţia din vară a bacului din acest an (3 iunie – 4 iulie). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucureşti şi Suceava au cei mai mulţi candidaţi pentru bacalaureatul din toamnă.
 Vizualizări articol: 2055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Bucureşti şi Suceava au cei mai mulţi candidaţi pentru bacalaureatul din toamnă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei