Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 182 (7183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu şi-a deschis un cabinet parlamentar la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR ales în Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, şi-a inaugurat recent un cabinet parlamentar nou în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Alături de Daniel Popescu, la deschiderea cabinetului au participat reprezentanţi ai mediului politic, civic şi cultural din Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai mai multor filiale USR din ţară. Daniel Popescu a ţinut să precizeze că a ţinut să deschidă acest cabinet parlamentar pentru a fi cât mai aproape de cetăţenii români din Republica Moldova, pentru a le afla problemele şi pentru a-i sprijini în rezolvarea acestora din poziţia de parlamentar al României. Popescu a mai spus că având în vederea înrudirea lingvistică, istorică, culturală şi de credinţă între românii din ţară şi moldovenii de peste Prut, deschiderea cabinetului parlamentar are şi rolul de a consolida şi mai mult legăturile dintre cele două naţiuni surori. „Relaţia dintre cele două ţări surori este una foarte specială: pe lângă unitatea lingvistică, istorică, culturală şi de credinţă, ceea ce ne mai uneşte este şi dorinţa şi disponibilitatea cooperării în planul dezvoltării economice. De-a lungul activităţii mele, am căutat să întăresc pe calea diplomaţiei parlamentare legăturile de fraternitate dintre cele două state. Deschiderea unui birou parlamentar la Chişinău nu va face decât să contribuie la consolidarea acestui ataşament bilateral şi să răspundă unor nevoi punctuale, pe care cetăţenii români şi moldoveni deopotrivă le resimt în relaţia lor cu autorităţile publice” - a declarat deputatul USR.

În cadrul evenimentului, Daniel Popescu şi-a prezentat şi activitatea parlamentară derulată în sprijinul consolidării relaţiilor României cu Republica Moldova. Astfel, el a arătat că de-a lungul mandatului său a avut numeroase întrevederi cu reprezentanţi ai instituţiilor publice din Republica Moldova, Parlament, Guvern şi alte instituţii, în cadrul cărora a reafirmat de fiecare dată disponibilitatea colaborării şi sprijinul foarte concret al Statului Român pentru un parcurs european al Republicii Moldova. De asemenea, Daniel Popescu a participat şi la inaugurarea mai multor grădiniţe renovate prin „Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”, beneficiari direcţi fiind peste 200.000 de persoane, copii, părinţi, personal didactic şi tehnic. El a subliniat că numărul copiilor care frecventează acum grădiniţele renovate cu sprijinul României depăşeşte cifra de 80.000. Parlamentarul USR a vorbit şi despre oportunităţile pe care le au la dispoziţie studenţii moldoveni când vine vorba de România, respectiv burse de studiu, stagii de practică, oferte de angajare în mediul privat, posibilitatea de a acumula experienţă profesională în cadrul birourilor sale parlamentare, precum şi şansa de a cunoaşte din interior activitatea din Parlamentul României prin activităţi de voluntariat şi vizite ghidate la Palatul Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu şi-a deschis un cabinet parlamentar la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu şi-a deschis un cabinet parlamentar la Chişinău1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei