Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 182 (7183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cuşnir acuză conducerea Primăriei Suceava că a distrus spaţiile verzi dintre blocuri pentru a amenaja parcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a acuzat conducerea PNL a Primăriei Suceava că a distrus spaţiile verzi dintre blocuri pentru a amenaja parcări. Dan Ioan Cuşnir a arătat că unul dintre subiectele preferate ale primarului Ion Lungu şi ale viceprimarului Lucian Harşovschi este „aşa-zisul” proiect al parcărilor de reşedinţă. „Este cea mai bună exemplificare a impotenţei administrative în care a ajuns Suceava din cauza incompetenţei administratorilor oraşului. În loc să îşi recunoască neputinţa, să înveţe din greşeli şi să încerce să schimbe ceva în bine, Harşovschi şi Lungu încearcă să găsească alţi vinovaţi crezând că lumea nu vede şi nu înţelege dezastrul creat de aceştia”, a spus Cuşnir. El a arătat că în loc să construiască în fiecare cartier parcări supraetajate sau subterane, Ion Lungu şi Lucian Harşovschi au distrus spaţiile verzi „şi au nenorocit domeniul public”, considerând că singura soluţie este să amenajezi parcări în detrimentul spaţiilor verzi.

„În toată Europa primăriile răscumpără terenuri cu construcţii pentru a le transforma în spaţii verzi şi, ce să vezi, Harşovschi şi Lungu fac exact pe dos, distrug sistematic şi premeditat spaţiile verzi în detrimentul câtorva locuri de parcare. Specialiştii au demonstrat că în oraşe, atunci când plouă, străzile se acoperă imediat cu apă pentru că nu mai există suficient spaţiu verde şi pământ care să absoarbă apa. Ce fac Harşovschi şi Lungu? - continuă împavelarea şi betonarea Sucevei şi dau vina pe canalizarea subdimensionată la fiecare ploicică care inundă intersecţiile din Suceava”, a declarat liderul PSD Suceava. El a dat ca exemplu zona din vecinătatea Tribunalului Suceava, acolo unde în loc să fie amenajată o parcare subterană, începând cu anii 2017 şi 2018, Ion Lungu şi Lucian Harşovschi au premeditat distrugerea spaţiului verde dintre carosabil şi trotuar, au tăiat rând pe rând toţi copacii, iar anul acesta amenajează câteva locuri de parcare. „De fapt acesta este marele proiect al parcărilor pe care îl tot trâmbiţează de câţiva ani Harşovschi şi Lungu, câteva locuşoare de parcare în detrimentul spaţiilor verzi care sunt reglementate ca suprafeţe pe cap de locuitor inclusiv de normativele europene”, a precizat Dan Ioan Cuşnir.

El a adăugat că în loc să fie preocupaţi de infrastructură şi educaţie, cei doi piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, Ion Lungu şi Lucian Harşovschi au fost preocupaţi doar de beculeţe colorate, de fanfară şi folclor, de diplome şi medalii inutile, „de fugă după înşelătoare şi inutile aprecieri pe reţelele de socializare”.

Cuşnir a mai spus că în ultimii 15 ani municipiului Suceava i-a lipsit viziunea „celor care ne-au amăgit că ştiu ce au de făcut şi că se pricep la administraţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuşnir acuză conducerea Primăriei Suceava că a distrus spaţiile verzi dintre blocuri pentru a amenaja parcări.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Cuşnir acuză conducerea Primăriei Suceava că a distrus spaţiile verzi dintre blocuri pentru a amenaja parcări3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei