Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 182 (7183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Rezultatele finale ale examenului de definitivat în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

256 de candidaţi din judeţ au susţinut examenul de definitivat în acest an şcolar, etapă obligatorie în cariera de profesor, care certifică faptul că un cadru didactic debutant dispune de pregătirea necesară pentru profesia didactică.

Procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019), după soluţionarea contestaţiilor, este 77,7%, ceea ce înseamnă că199 dintre candidaţi au promovat examenul (faţă de 189 înainte de soluţionare contestaţiilor).

Un singur candidat care a susţinut testarea (pentru o catedră la disciplina religie) are media 10 la acest examen.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava,  cu medii între 8 şi 8,99 figurează 117 candidaţi, iar alţi 81 au medii între 9 şi 9,99.

Numărul nepromovaţilor este de 57. Un candidat are media examenului între 4 şi 4,99, 11 au medii între 5 şi 5,99, între 6 şi 6,99 – 19 candidaţi, între 7 şi 7,99 – 26 de candidaţi.

Potrivit datelor furnizate de IŞJ Suceava, 42de cadre didactice au solicitat recorectarea lucrărilor de la proba scrisă, contestaţiile aducând note mai mari pentru 26 dintre acestea. De partea cealaltă, 16 dintre cei care au susţinut proba scrisă au primit note mai mici.

Reamintim că nota minimă de promovare a întregului examen este 8, dar, spre deosebire de sesiunile din anii trecuţi, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în prezent nota este calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă. De menţionat este că nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

 

21 de candidaţi au absentat, iar 18 s-au retras în timpul probei

De la proba scrisă a examenului de definitivat, din data de 24 iulie, din totalul celor 295 de candidaţi suceveni înscrişi pentru susţinerea probei, s-au prezentat la această probă 256 de candidaţi, alţi 21 au absentat, iar 18 s-au retras în timpul probei.

Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

La nivel naţional, procentul final de promovareeste de 77,89%. Judeţul cu cea mai mare rată de promovare este Dâmboviţa (87,06%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în judeţul Călăraşi (57,14%). În Capitală, procentul este de 85,96%. Afişarea rezultatelor finale a avut loc luni, 5 august 2019, atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul dedicat – definitivat.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele finale ale examenului de definitivat în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele finale ale examenului de definitivat în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei