Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 181 (7182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

”Vacanţă în Siguranţă 2019”

Cazuri reale sesizate de poliţişti, puse în scenă de copii în cadrul şcolii de vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu unităţi de învăţământ şi alţi parteneri, desfăşoară în perioada vacanţei mai multe activităţi care vizează creşterea gradului de siguranţă a copiilor, dar şi responsabilizarea părinţilor în legătură cu educaţia tinerilor. În cadrul campaniei ,,Vacanţă în Siguranţă” sunt organizate activităţi interactive pentru copii, concursuri şi şcoli de vară cu tematică preventivă.            

Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, a participat cu ateliere de lucru şi acţiuni preventive la activităţile derulate pe parcursul lunii iulie la Şcoala Gimnazială Drăgoieşti, sub sloganul ,,Vacanţa mea e un curcubeu”. Şcoala a fost coordonată de directorul unităţii de învăţământ, prof. Alina Mihaela Niga. Acţiunile au fost organizate cu participarea consilierului educativ, prof. Iulia Niţan, şi a profesorilor voluntari Mihaela Tomasi, Oltea Vasincu, Rozalia Pricop, Daniela Baltaru, Maria Bandol, Elena Doroftei şi Daniela Năsăudeanu.

Peste 100 de copii ai şcolii au participat la ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor, fiind înmânate flyere şi afişe preventive şi proiectate filme educative cu tematică preventivă.

Poliţiştii au organizat trei ateliere cu temele Siguranţa pe internet, Siguranţa rutieră şi Prevenirea victimizării minorilor şi abordarea situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalelor elemente specifice laturii judiciare: victimă, autor, martor, poliţist, avocat, procuror şi judecător. Fiecare din grupele de copii constituite a pus în scenă cazuri reale sesizate de poliţişti în ultimele 48 de ore: furturi, înşelăciuni, accidente rutiere, agresiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazuri reale sesizate de poliţişti, puse în scenă de copii în cadrul şcolii de vară.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazuri reale sesizate de poliţişti, puse în scenă de copii în cadrul şcolii de vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei