Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 181 (7182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

CNE

Ştefanistul Rafael Barac Bologa, în conducerea consiliului reprezentativ al elevilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va avea un reprezentant în biroul executiv al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în persoana lui Rafael Barac Bologa, elev al Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava.

Acesta a fost ales vicepreşedinte al structurii în cadrul celei de-a XXIX-a Adunări Generale a CNE, de la Iaşi, de la finele lunii iulie.

În prezent, Rafael activează în postura de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, unde militează pentru îmbunătăţirea mediului educaţional şi ascultarea de către decidenţi a vocii elevilor suceveni.

La Iaşi, în faţa Adunării generale, Rafael a subliniat importanţa implicării fiecărui elev în schimbarea şi perfecţionarea mediului educaţional: „Nu suport să văd cum lucrurile din jurul meu nu funcţionează bine, motiv pentru care am ales să contribui la schimbarea pe care ne-o dorim toţi”.

Rafael este un elev care a luptat, încă din învăţământul gimnazial, pentru drepturile şi interesele elevilor suceveni, dar şi ale celor români, începând cu mandatul său de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. Potrivit biroului de presă al Consiliului Judeţean al Elevilor, „contrar stereotipurilor privind implicarea în societate de la o vârstă fragedă, Rafael ne-a demonstrat că vârsta nu reprezintă un impediment în schimbare, ci o rampă de lansare în soluţionarea carenţelor societăţii, respectiv ale educaţiei. Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, singura structură reprezentativă a drepturilor şi intereselor elevilor suceveni, îi doreşte lui Rafael un mandat productiv, direcţionat spre nevoile reale ale elevilor din România”.

 

Dezbateri şi sesiune electorală

La evenimentul de la Iaşi, judeţul Suceava a fost reprezentat de preşedintele structurii – Rafael Barac Bologa, vicepreşedintele Ana Croitoru, secretarul Dan Mârşu şi directorul departamentului pentru învăţământul gimnazial şi teoretic, Ana Boicu.

„Biroul Executiv al CNE şi reprezentanţii a 41 de Consilii Judeţene ale Elevilor şi ai Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti se întâlnesc în cadrul Adunării generale pentru a dezbate dificultăţile elevilor întâlnite în unităţile de învăţământ, atât la nivel local şi judeţean, cât şi la nivel naţional, dezbateri ce au drept rezultat identificarea soluţiilor pentru diminuarea problemelor elevilor”, a mai transmis Consiliul Judeţean al Elevilor.

Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost elaborarea şi publicarea Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivel judeţean, respectiv naţional, formarea iniţială şi continuă a elevilor reprezentanţi, stabilirea unor paşi concreţi în vederea creşterii gradului de incluziune educaţională din şcoli, realizările structurii în mandatul 2018-2019 şi priorităţile specifice mandatului următor.

De asemenea, a avut loc şi sesiunea electorală în cadrul căreia a fost aleasă noua componenţă a Biroului executiv al Consiliului Naţional al Elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefanistul Rafael Barac Bologa, în conducerea consiliului reprezentativ al elevilor din România.
 Vizualizări articol: 2406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ştefanistul Rafael Barac Bologa, în conducerea consiliului reprezentativ al elevilor din România2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei