Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 170 (7171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Oraşul Gura Humorului va avea transport în comun electric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Gura Humorului va avea un sistem de transport public electric în urma implementării unui proiect cu fonduri europene. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi directorul general pentru Organismul Intermediar al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat la începutul acestei săptămâni contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea mobilităţii urbane şi reducerea emisiilor de GES în oraşul Gura Humorului, prin introducerea transportului public local de călători şi crearea infrastructurii necesare pentru operare, crearea infrastructurii pentru biciclete și a celei pietonale şi modernizarea reţelei stradale deservite de transportul local în comun”.

Marius Ursaciuc a precizat că valoarea totală a proiectului este de 24 de milioane de lei, iar primăria din Gura Humorului va trebui să asigure o cofinanţare de aproape 1,8 milioane de lei. „Prin acest proiect integrat se doreşte dezvoltarea şi operarea unui serviciu de transport public de călători în oraşul Gura Humorului. Astfel, prin acest proiect se va înfiinţa un serviciu de transport public, dar şi dotarea cu mijloace moderne şi ecologice, respectiv achiziţionarea a trei autobuze electrice şi a unui autobuz hibrid”, a explicat Marius Ursaciuc. El a spus că proiectul include şi crearea infrastructurii conexe pentru operarea acestui serviciu, dar şi înfiinţarea unei autobaze şi a unei staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice, pe str. Mănăstirea Humorului. Ursaciuc a precizat că înființarea noului sistem de transport în comun va asigura gratuit și transportul elevilor la toate unitățile școlare din oraș.

 

Proiectul include reabilitarea mai multor străzi, amenajarea de piste de biciclete şi a două parcări noi

Primarul din Gura Humorului a subliniat faptul că proiectul cuprinde şi o componentă importantă pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi din oraş, cu o lungime totală de 4,339 kilometri, respectiv str. Digului, str. Podului, str. Pajiştei, str. George Enescu, str. Pârâul Repede, str. Gârla Morii, str. Ciprian Porumbescu şi str. Mihai Eminescu. Marius Ursaciuc a explicat că aceste străzi sunt singurele care au lăţimile necesare eligibile pentru proiect, având în vedere că în afară de zona carosabilă permit amenajarea de trotuare şi piste de biciclete.

De asemenea, el a mai precizat că în cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru modernizarea trotuarelor pe străzile Digului, Podului, Pajiştei, Oborului, Ana Ipătescu, George Enescu, Pârâul Repede, Gârla Morii, Ciprian Porumbescu, Mihai Eminescu şi str. Voroneţ. Marius Ursaciuc a declarat că în total se vor amenaja peste nouă kilometri de trotuare şi vor fi amenajate piste de biciclete pe o lungime totală de 8.786 de metri. Ursaciuc a mai spus că în proiect este inclusă şi construcţia a două parcări, una cu 124 de locuri, la intersecţia străzilor Pârâul Repede, Gârla Morii şi George Enescu, şi una cu 54 de locuri de parcare, la intersecţia străzilor Voroneţ şi Ciprian Porumbescu, cu o suprafaţă de 2.214 mp. Primarul din Gura Humorului a declarat că amenajarea celor două parcări se face tocmai pentru a-i încuraja pe turişti să-şi lase maşinile şi să folosească sistemul de transport în comun electric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oraşul Gura Humorului va avea transport în comun electric.
 Vizualizări articol: 2129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Oraşul Gura Humorului va avea transport în comun electric4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei