Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 170 (7171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Un bloc turn urmează să fie construit lângă biserica Sf. Andrei, din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O zonă foarte cunoscută din cartierul sucevean Burdujeni urmează să fie transformată total prin construirea unui bloc turn, între biserica Sf. Andrei şi blocurile din apropiere.

Proiectul de dezvoltare imobiliară prevede construirea unui bloc de locuinţe cu regim mare de înălţime pe terenul viran situat vizavi de Piaţa Burdujeni, acolo unde ani la rând se organizau bâlciuri gălăgioase.

Noul bloc turn din Burdujeni va fi dezvoltat considerabil nu doar pe înălţime – demisol, parte şi şapte etaje, ci şi pe lungime, pentru că va uni practic două străzi paralele – Calea Burdujeni şi strada Tineretului, urmând să aibă intrări din ambele căi de acces.

Suprafaţa totală a terenului pe care urmează să fie făcută construcţia este de 1130 de mp, planul de ocupare a terenului fiind de 40%. Înălţimea maximă a blocului turn va fi de 29 de metri în zona de locuinţe şi 32 de metri în zona tehnică, de acces lift şi terasă.

Astfel, suprafaţa construită la sol va fi de 450 mp, dar suprafaţa desfăşurată a clădirii urmează să fie de peste 4500 mp, la care se adaugă aproximativ 330 de mp destinaţi exclusiv parcărilor.

În total, noul bloc va avea 42 de apartamente care vor fi scoase la vânzare de către dezvoltator. Solicitarea de aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu este făcută de către Dumitru Iftime şi Silvia Iftime, la fel ca în majoritatea proiectelor în care dezvoltatorul imobiliar este Ruben Iftime, o persoană fizică cu numeroase alte imobile construite în Burdujeni şi nu numai.

În această privinţă, aparent, numărul locurilor de parcare care vor fi create ar fi suficient pentru cei care locuiesc în noul bloc – 40 la subteran şi 10 supraterane, dar asta în condiţiile în care fiecare familie ar avea maxim o maşină, nu câte 2-3, cum se întâmplă adeseori. Mai mult, în condiţiile în care la parterul clădirii vor fi amenajate spaţii comerciale şi de prestare servicii publice, aşa cum prevede proiectul depus la primărie, o parte dintre locurile de parcare existente vor fi ocupate de către cei care vor lucra acolo şi clienţii acestora.

Planurile includ amenajări pentru circulaţia auto şi cea pietonală, pe o suprafaţă de 416 mp, spaţii verzi pe 214 metri pătraţi şi un mic loc de joacă pentru copii, de 50 de mp,  ceea ce este bine-venit faţă de situaţia actuală – un teren neîngrijit, fără un rost anume, deţinut de cei cărora le-a fost retrocedat, cu mulţi ani în urmă.

Accesul principal va fi cel de pe Calea Burdujeni, adică imediat după trecerea de pietoni de la Piaţă, iar cel secundar de pe strada Tineretului, unde se ajunge la demisolul extins, unde vor fi amenajate locurile de parcare.

Proiectul a trecut de etapa de consultare publică, fără obiecţiuni, încât următoarea etapă este cea de supunere spre aprobare în Consiliul Local Suceava, pentru a putea fi obţinută autorizaţia de construire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bloc turn urmează să fie construit lângă biserica Sf. Andrei, din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 7516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Un bloc turn urmează să fie construit lângă biserica Sf. Andrei, din Burdujeni3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei