Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Putna

Un traseu de drumeţie pentru turişti, distrus de utilajele forestiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un traseu turistic de la Putna, pentru care s-a muncit şi s-a investit mult, pentru a le oferi câteva ore interesante turiştilor care doresc să facă drumeţii pe jos, este acum, în mijloc de vară, impracticabil. Utilajele forestiere au distrus drumul din pădure, făcând şanţuri care depăşesc şi jumătate de metru.

Traseul de drumeţie educativ „Vulpiţa”, care începe de la Chilia lui Daniil Sihastru, unde este promovat vizibil pe un panou, devine impracticabil după doar câţiva kilometri, imediat ce se intră în pădure. Deşi bine marcat şi realizat cu eforturi consistente, traseul nu poate fi practic parcurs, decât poate cu eforturi supraomeneşti.

Contactat de Monitorul de Suceava, şeful Ocolului Silvic Putna, Cătălin Lăzărescu, a admis că traseul a devenit impracticabil pe cel puţin două mari porţiuni şi a arătat că nu este vorba numai de firmele care exploatează lemn în zonă şi folosesc acel drum forestier pentru a scoate materialul lemnos din pădure.

El a arătat că pe prima parte a traseului, dinspre chilie, un fermier care are contract de concesiune cu Primăria Putna a urcat cu un TAF o rulotă pe drumul fânului şi l-a distrus.

„Problema este că au fost foarte multe precipitaţii, pământul musteşte de apă, iar utilajele se deplasează cu mare greutate. Ce pot să vă spun este că vom face tot ce este posibil pentru a remedia cât mai repede această problemă”, a declarat şeful de ocol. El a precizat că oricum după exploatare firmele sunt obligate să remedieze drumul şi să-l aducă la starea iniţială. Important este însă ca aceste intervenţii să se facă cât mai repede, pentru a nu se mai repeta episodul de la finele săptămânii trecute, când turiştii au făcut cale întoarsă de pe traseu pentru că drumul era impracticabil.

Şeful de ocol a promis că cel puţin în cazul zonei de intrare pe traseu, unde a urcat acel TAF cu rulotă, problema va fi remediată într-o săptămână.

Traseul de drumeţie educativ „Vulpiţa” a fost realizat recent, fiind bine marcat şi însoţit de panouri informative. O parte din bani au venit din Franţa, iar ceilalţi au reprezentat partea de contribuţie a oamenilor din Putna. Ideea i-a aparţinut lui Pascal Garnier, un francez stabilit la Putna şi implicat în mai multe acţiuni interesante, de promovare turistică a zonei şi de salvare a caselor vechi. Traseu tematic numit „Vulpiţa” a fost ideea lui Pascal, acesta lucrând personal la traseu, alături de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” Putna şi voluntari din Franţa.

În proiect au mai fost implicaţi cei de la Ocolul Silvic Putna, Asociaţia pentru Dezvoltare Locală şi Primăria Putna. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un traseu de drumeţie pentru turişti, distrus de utilajele forestiere.
 Vizualizări articol: 2253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un traseu de drumeţie pentru turişti, distrus de utilajele forestiere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei