Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În spatele gratiilor

A refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și a fost reținut pentru 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat identificat mirosind a alcool la volanul autoturismului, care a refuzat testarea alcooscopică și apoi recoltarea probelor de sânge la spital, s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și o reținere pentru 24 de ore în spatele gratiilor. Chiar dacă aparent unii șoferi cred că sustragerea de la recoltarea probelor le poate aduce o condamnare mai ușoară și mai puține probleme, o hotărâre judecătorească dată în astfel de cazuri exclude, în cazul refuzului testării, o eventuală pedeapsă cu amendă penală, singura cale permisă de acest aliniat fiind cea a condamnării la o perioadă de detenție.

Incidentul care i-a adus probleme șoferului de 42 de ani din orașul Siret s-a petrecut în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, în timp ce autoturismul Opel condus de acesta se deplasa pe DJ 209D, dinspre comuna Șerbăuți spre comuna Calafindești.Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare, au oprit autoturismul, iar cu ocazia legitimării conducătorului auto și a interogării bazelor de date ale Poliției Române, au constatat faptul că cel de la volan nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

Întrucât bărbatul mirosea a alcool, i s-a solicitat să efectueze testul cu aparatul alcooltest, dar el a refuzat. În aceste condiții, a fost condus la Spitalul Orășenesc Siret, unde acesta, în prezența cadrelor medicale, a refuzat să i se preleveze mostre biologice, refuzând, totodată, să semneze vreun document întocmit de cadrele medicale sau de către polițiști.

În urma probatoriului administrat, s-a luat decizia reținerii bărbatului de 42 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, el fiind transportat sub escortă în arestul IPJ Suceava. Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. În același timp s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul  Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, care după expirarea celor 24 de ore de detenție a luat decizia cercetării în continuare a autorului sub control judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și a fost reținut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și a fost reținut pentru 24 de ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei