Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Lansare de carte: „Vorbe vechi în haină nouă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 14 iulie, începând cu ora 17.00, în Sala Pictor „Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, va avea loc lansarea celui de-al treilea volum semnat de profesorul Constantin Bulboacă, „Vorbe vechi în haină nouă”. Ultima apariţie editorială a cunoscutului istoric fălticenean este o carte de aforisme, ilustrată grafic de pictorul Mihail Gavril şi cu o prefaţă semnată de Ioan Ţicalo, profesor cu vocaţie şi scriitor talentat din Ţara de Sus. Accesul publicului este liber.

Constantin C. Bulboacă, născut la data de 12.12.1952, în localitatea Ungureni, judeţul Botoşani, este absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A îndeplinit cu vocaţie şi pasiune, până la pensionare, cariera de profesor de istorie la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni.

Pasiunea pentru literatură şi-a manifestat-o încă din tinereţe în cadrul unor cenacluri literare din Botoşani, Suceava şi Fălticeni, în prezent, fiind membru activ al Cenaclului „Erupţii dolheştene”. Colaborează la diverse publicaţii cu poeme şi diverse articole, are apăriţii în presă cu versuri, numele şi versurile sale regăsindu-se în volume colective ale poeţilor suceveni.

Debutează editorial în 2011, cu volumul de poezii intitulat „Din pulberi de stele”, prefaţat de scriitorul Varujan Vosganian şi ilustrat de artistul plastic Mihail Gavril. În martie 2019, lansează placheta „Hora cuvintelor”, cu poeme create între 2011-2019, ilustrate grafic de talentatul pictor humorean Radu Bercea şi prefaţate de scriitorul Grigore Ilisei, prin cuvântul de întâmpinare intitulat „Cititor în stele”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte: „Vorbe vechi în haină nouă”.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lansare de carte: „Vorbe vechi în haină nouă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei