Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni

Peste 550 de pachete de ţigări şi alcool de contrabandă, confiscate în timpul unor percheziţii şi controale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe percheziţii domiciliare şi controale în trafic, efectuate în cadrul unor acţiuni de monitorizare a traficului de ţigări de contrabandă şi de alcool fără provenienţă legală, au dus la descoperirea de marfă de contrabandă care a fost confiscată.

În urma cercetărilor făcute de poliţiştiiSecţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti, în cursul zilei de joi a fost constituit un dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă de către doi soţi de 51 şi respectiv 46 de ani, din Frătăuţii Noi, care depozitau şi comercializau direct de la domiciliu ţigarete de contrabandă. În urma informaţiilor deţinute, în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 06.00, poliţiştii cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale din IPJ Suceava au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, ocazie cu care în imobilul celor doi soţi au găsite 3.120 de ţigarete de contrabandă de diferite mărci, dar şi 5 litri alcool ambalat în sticle de plastic neetichetate, care urmează a fi expertizate. Valoarea aproximativă a prejudiciului produs bugetului de stat este de 2.500 de lei, acesta urmând a se stabili de către Direcţia Regională Vamală Iaşi. Pe numele celor doi s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

Controale în bazar şi pieţe, precum şi la sediile unor societăţi comerciale

Acţiunile organizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Suceava au vizat controale şi verificări la comercianţii din pieţe şi bazarul din municipiul Suceava, precum şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţ, cu obiect de activitate vânzarea produselor alimentare şi nealimentare. În urma acestor verificări, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au desfăşurat activităţi care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a cinci persoane, în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară. În urma cercetărilor au fost întocmite cinci dosare penale, privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă. Întreaga cantitate de 3.450 de ţigarete de provenienţă extracomunitară identificată a fost confiscată, urmând să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat.

 

Controale Poliţie-ANAF, organizate în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret

Controalele efectuate non-stop de către echipaje de poliţie împreună cu reprezentanţii ANAF, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, au dus şi în cursul zilei de  sâmbătăla identificarea unor mărfuri de contrabandă, trecute fraudulos frontiera de stat în scopul comercializării. Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 21.50, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Siret, care acţiona împreună cu reprezentanţi ANAF, a oprit pentru control un autoturism inscripţionat Taxi, ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre municipiul Suceava. În maşină se afla o femeie de 48 de ani, din satul Negostina, în sacoşele căreia au fost depistate 2.960 de bucăţi ţigarete de contrabandă. Ţigările în valoare de 1.776 de lei au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, pe numele femeii fiind deschis un dosar penal pentru contrabandă.

În cursul aceleiaşi seri, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei oraşului Siret, acţionând împreună cu reprezentanţii ANAF în zona Vămii Siret, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre centrul oraşului Siret. Maşina era condusă de un tânăr de 27 de ani, din judeţul Botoşani, în urma controlului fiind descoperite în interior 84 de pachete cu ţigări, în valoare de 1.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigarete a fost confiscată, pe numele tânărului fiind deschis un dosar penal pentru contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 550 de pachete de ţigări şi alcool de contrabandă, confiscate în timpul unor percheziţii şi controale.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 550 de pachete de ţigări şi alcool de contrabandă, confiscate în timpul unor percheziţii şi controale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei