Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Trotuar cu rampă de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii, blocat cu pubele de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atât de necesarele pubele de gunoi, atât cele pentru gunoi menajer, cât şi cele pentru deşeuri selective, se dovedesc în multe cazuri a fi deranjante pentru o parte dintre locuitorii Sucevei, din varii motive.

În majoritatea cazurilor, amplasamentul acestora se stabileşte foarte greu, deoarece nimeni nu le doreşte foarte aproape de zidul blocului, sub ferestrele proprii, iar oriunde ar fi mutate, fie ocupă locuri de parcare, spre nemulţumirea unora, fie zone pietonale, spre deranjul altora.

O situaţie similară se înregistrează în zona centrală a municipiului Suceava, în apropierea Pieţei Mari, unde un trotuar prevăzut cu rampă de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii sau cărucioare pentru copii este blocat complet cu pubele de gunoi.

Trotuarul care face legătura între strada Petru Rareş şi strada Curtea Domnească este cea mai rapidă modalitate de acces pentru cei care locuiesc la blocurile situate mai jos de piaţă către esplanada centrală.

Mai mult, unii dintre cei care stau în acea zonă au probleme locomotorii, iar singurul trotuar pe care pot urca direct cu căruciorul este blocat cu pubele de gunoi amplasate lângă gardul Bisericii „Sf. Dumitru”.

„Alternativa la acel trotuar prevăzut cu rampă de acces este un alt trotuar cu bordură foarte înaltă, pentru a nu mai urca maşinile. Numai că în acest caz şi accesul nostru se face mult mai dificil. Coşurile de gunoi sunt necesare în zonă, dar chiar nu se poate găsi un alt amplasament, încât să nu mai blocheze complet trotuarul?”, ne-a spus una dintre persoanele cu probleme locomotorii nemulţumite de faptul că pubelele de gunoi le blochează accesul pe trotuar.

„La pubelele de gunoi nu putem să renunţăm, ba chiar ni s-a solicitat să suplimentăm numărul acestora, mai ales că în zonă sunt şi mulţi agenţi economici. Cea mai sigură rezolvare este prin amenajarea de pubele îngropate, acţiune pe care o avem în derulare în mai multe zone ale oraşului. În mod cert vom ajunge şi acolo în următoarele două-trei luni”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, care coordonează activitatea de salubrizare menajeră şi stradală în municipiul Suceava.

Până atunci, aici şi în multe alte zone din oraş, containerele stradale vor continua să fie pasate de ici-colo, ca nişte mingi de ping-pong, în funcţie de cum deranjează pe unii sau pe alţii, fie că le blochează locurile de parcare, accesul pietonal sau nu le place să aibă gunoiul sub geam.

Termenul limită de realizare a celor 100 de platforme îngropate şi semiîngropate pentru colectarea deşeurilor este 26 septembrie 2019, acestea urmând să fie realizate de către firmele de salubrizare Diasil şi Ritmic, conform contractului semnat anul trecut cu Primăria Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuar cu rampă de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii, blocat cu pubele de gunoi.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trotuar cu rampă de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii, blocat cu pubele de gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei