Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 148 (7149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege

Ioan Stan: Punctul de pensie va creşte, etapizat, până în anul 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că Legea pensiilor, adoptată zilele trecute de Camera Deputaţilor, este poate cea mai elaborată şi mai dezbătută lege adoptată în timpul guvernării PSD-ALDE. Ioan Stan a precizat că legea este expresia strădaniilor actualei guvernări de a le mulţumi în mod echitabil celor care au muncit o viaţă şi au, cu siguranţă, dreptul de a se bucura de consideraţia noastră.

„După repetatele false alarme, lansate cu înverşunare de adversarii politici, care anunţau că nu sunt bani pentru plata pensiilor, deşi prevederile bugetare ale anului, aşa întârziate la promulgare cum ne-am obişnuit, erau clare, după acuze dintre cele mai agresive lansate de pseudoanalişti ai partidelor din opoziţie chiar de la tribunele Parlamentului, Legea a trecut. A trecut cu 197 de voturi <pentru>, 70 de abţineri şi nici un vot împotrivă. Sincer, modul în care s-a votat nu mă miră. Am votat <pentru> noi, cei care am înscris acest punct special în programul nostru de guvernare. Au votat <pentru> deputaţi ai altor partide politice solidari cu dorinţa noastră de a îmbunătăţi statutul pensionarilor din România, asigurându-le un climat de viaţă decent, onorabil şi mai ales meritat”, a declarat Ioan Stan.

El a subliniat că de la vot s-au abţinut reprezentanţii PNL şi USR, considerând că este de înţeles că au votat astfel. „Neavând argumente pentru a combate în mod just prevederile legii şi cei nou născuţi în politica românească şi cei obişnuiţi să taie pensiile s-au ascuns în spatele abţinerii. Este caracteristic pentru aceste specimene politice şi este edificator pentru ceea ce ar face dacă vor acapara puterea”, a precizat senatorul PSD de Suceava. Ioan Stan a spus că până atunci, însă, punctul de pensie va creşte, etapizat, până în anul 2021 astfel: în 2019 – 1.265 de lei, în 2020 – 1.775 de lei şi în 2021 – 1.875 de lei. Stan a mai precizat că din anul 2022 valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Punctul de pensie va creşte, etapizat, până în anul 2021.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Punctul de pensie va creşte, etapizat, până în anul 20211.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei