Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 148 (7149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului de Finanţe să sprijine concret administraţiile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, căruia îi solicită să sprijine concret administraţiile locale, care sunt grav afectate de modificările legislative adoptate de actuala coaliţie de guvernare.

Parlamentarul sucevean a amintit că potrivit articolului 6 din Legea nr. 50/2019 a bugetului de stat pentru anul 2019, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se repartizează, începând cu luna următoare publicării în Monitorul Oficial al României a Legii bugetului de stat: a) 15% la bugetul local al judeţului; b) 60% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 17,5% într-un cont distinct deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor; 7,5% se repartizează în mod egal judeţelor, în limita sumei de 28.492.000 de lei, reprezentând fond la dispoziţia consiliului judeţean.

„Această pretinsă <generozitate> a Guvernului a fost sterilizată de competenţele suplimentare puse de Ministerul de Finanţe, prin Legea bugetului, pe umerii administraţiilor publice locale: finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. În anul 2019, Guvernul a estimat o creștere cu 4,36% a veniturilor din impozitul pe venit care ar fi urmat să se distribuie, în primele 4 luni, dar impozitul pe venit colectat a fost mai mic cu 11%, rezultând venituri mai mici pentru UAT-uri cu circa 900 de milioane de lei”, a precizat Ioan Balan.

În acest context, deputatul liberal l-a întrebat pe ministrul Teodorovici dacă va compensa sumele lipsă printr-un transfer superior de resurse prin sume defalcate din TVA. De asemenea, Ioan Balan vrea să afle cum va afecta situaţia nefavorabilă a bugetelor locale ritmul investiţiilor de interes local programate în anul 2019.

„În condiţiile în care nu numai administraţiile locale au un deficit puternic de finanţare, ci și Bugetul asigurărilor sociale de stat (-1,75 miliarde de lei) și Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate (-1,6 miliarde de lei), vă solicit să precizaţi cum veţi compensa aceste deficite? Vă solicit să precizaţi care capitole de cheltuieli vor fi diminuate pentru a asigura finanţarea celor trei domenii deficitare?”, au fost întrebările adresate de Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului de Finanţe să sprijine concret administraţiile locale.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului de Finanţe să sprijine concret administraţiile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei