Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 148 (7149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat educaţional româno-polon

Elevi humoreni, premiaţi la Festivalul Internaţional „Integrare pictată cu sunet”, desfăşurat în Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Folclorul românesc a fost promovat cu succes de elevi humoreni la Festivalul Internaţional „Integrare pictată cu sunet”, desfăşurat recent în Polonia. O delegaţie formată din şase cadre didactice (Ţebrean Lucica, Ruscan Elena, Buţincu Cristina, Hojbotă Livia, Strugariu Cezar, Mureşan Florin) şi elevii Apetre Denisa-Georgiana (Şcoala Gimnazială ,,Teodor Balan” din Gura Humorului) şi Scheuleac Eduard-Viorel (Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă - CSEI - ,,Sf. Andrei” Gura Humorului) au participat la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Integrare pictată cu sunet”, organizat de şcoala parteneră Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego, în colaborare cu Asociaţia pentru persoanele cu dizabilităţi "Kropla Dobroci" (“Picătura de bunătate”) din Bochnia – Polonia.

În cadrul festivalului, elevul Scheuleac Eduard-Viorel şi Apetre Denisa-Georgiana, îndrumaţi de prof. Ţebrean Lucica şi prof. Mureşan Florin, au obţinut premiul special pentru promovarea folclorului românesc.

 

Toleranţă la învăţare şi înţelegere a dizabilităţii

Festivalul în sine este un concurs destinat interpretării muzicale, toleranţă la învăţare şi înţelegere a dizabilităţii. Acest festival este de natură integrativă şi educativă, promovând talentele muzicale ale elevilor şcolilor speciale şi de masă. „Cu un spirit internaţional şi multicultural, reunind elevi şi cadre didactice din învăţământul special şi cel de masă, reunind artişti, festivalul ne invită într-o călătorie lirică, unde emoţiile se reunesc pe acelaşi portativ. Inima unui copil cu dizabilităţi, precum şi a unui copil normal bate şi citeşte muzica la fel”, a declarat coordonatoarea proiectului, prof. Ţebrean Lucica.

Tot în această perioadă s-a semnat şi un alt parteneriat educaţional internaţional între Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului şi Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr. 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia – Polonia. Prin încheierea acestui acord de parteneriat, au spus organizatorii, se urmăreşte schimbul de experienţă privind exemple de bună practică în procesul instructiv-educativ cu elevii cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES), dobândirea unor noi competenţe privind strategiile didactice inovative în activităţile cu elevul cu CES, realizarea unor activităţi privind promovarea educaţiei interculturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi humoreni, premiaţi la Festivalul Internaţional „Integrare pictată cu sunet”, desfăşurat în Polonia.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi humoreni, premiaţi la Festivalul Internaţional „Integrare pictată cu sunet”, desfăşurat în Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei