Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pichetare

Poliţiştii suceveni vor protesta vineri, în faţa Prefecturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de o sută de poliţişti ar urma să participe la un protest care va avea loc vineri, în faţa Palatului Administrativ - Prefectura judeţului Suceava. Protestul a fost autorizat pentru orele 13.00-16.00 şi va fi organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România „Decus”.

Liderul acestui sindicat la Suceava şi vicepreşedinte la nivel naţional, poliţistul criminalist sucevean Bogdan Bănică, cel care va răspunde de buna organizare a adunării publice, ne-a declarat că acest protest va avea loc „într-un moment de maximă criză a Poliţiei Române”. Principalele probleme de care se plâng poliţiştii sunt legate de logistică şi de salarizare.

Mai concret, poliţiştii spun că nu pot face faţă infractorilor cu aceleaşi Dacii Logan, cu performanţe reduse faţă de maşinile cu care gonesc cei pe care trebuie să-i prindă, şi fără dotări minime pentru siguranţa lor, şi în lupta cu infractorul ar avea nevoie, de exemplu, de camere video omologate care ar trebui să fie la bordul autospecialelor ori camere video corporale. Acestea ar face şi anchetele ulterioare mult mai uşoare, pentru că modul în care a acţionat poliţistul ar fi clar. 

Bogdan Bănică a subliniat că mai toate promisiunile făcute de ministrul de Interne, Carmen Dan, după uciderea poliţistului sucevean Sorin Vezeteu au rămas vorbe goale, iar capitolul salarizare este şi el deficitar.

„Sunt tot mai multe ore suplimentare care se adună, fără a fi plătite”, a mai punctat liderul de sindicat, arătând că din cauza lipsei de oameni poliţiştilor li se cere să muncească tot mai mult şi să fie disponibili mai tot timpul, însă fără a fi remuneraţi pe măsură.

La protest sunt aşteptaţi şi poliţişti suceveni din alte sindicate, dar şi poliţişti din alte judeţene, a mai arătat Bogdan Bănică.

Pentru buna desfăşurare a manifestaţiei şi pentru prevenirea producerii de incidente, organizatorul va fi sprijinit de către trei agenţi de pază.     

De la protest nu vor lipsi pancartele cu mesaje şi scandările privind revendicările şi nemulţumirile oamenilor legii.

Protestul a primit aviz favorabil din partea Primăriei municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii suceveni vor protesta vineri, în faţa Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Poliţiştii suceveni vor protesta vineri, în faţa Prefecturii Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte