Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Spitalul de Urgenţă Suceava îşi face compartiment de medicină nucleară, pentru diagnosticul de înaltă precizie al cancerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava înfiinţează propriul laborator de medicină nucleară, care va fi amenajat în spaţiile actualului ambulatoriu, după ce acesta se va muta, în toamnă, în noua clădire construită în spatele Unităţii de Primiri Urgenţe. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că în şedinţa de astăzi a deliberativului judeţean va fi aprobată o rectificare pozitivă de buget pentru spital. „Este tot mai mare nevoie de investigaţii profunde ale bolilor oncologice. Noi am primit de la Uniunea Europeană banii pe care i-am investit în noul ambulatoriu şi cu ei facem alte investiţii la spital”, a afirmat Flutur.

Astfel, în şedinţa de astăzi vor fi alocaţi 7,8 milioane de lei pentru achiziţia unui PET-CT, „cea mai sensibilă şi performantă tehnică pentru evaluarea calitativă a afecţiunilor oncologice”, cu cel mai mare randament de diagnostic şi cu cea mai mică doză de radiaţii pentru pacient, precum şi 2,9 milioane de lei pentru un scintigraf cu computer tomograf integrat, SPECT-CT, cu ajutorul căruia se face evaluarea imagistică tumorală cantitativă. Astfel de echipamente deţin institutele oncologice, ceea ce face ca perioada de aşteptare pentru o investigaţie să fie de cel puţin două, trei luni. „Cele două aparate pe care le achiziţionăm la spital vor face ca mulţi să nu mai stea pe liste de aşteptare ca să meargă la spitale din ţară sau străinătate, ci vor putea fi diagnosticaţi acasă”, a afirmat Flutur.

 

Spitalul a început recrutarea medicilor specializaţi în medicină nucleară

Pe de altă parte, înfiinţarea unui laborator de medicină nucleară la spital va creşte independenţa unităţii medicale sucevene faţă de spitalele clinice din ţară. De altfel, procentul pacienţilor transferaţi în alte spitale este de 0,27%, după cum a precizat managerul Vasile Rîmbu. „Nu concurăm cu nimeni. Există însă încă reflexul spitalelor universitare de a privi de sus celelalte spitale, aşa că orgoliul nostru de bucovineni ne face să ne asigurăm independenţa, să oferim pacienţilor noştri servicii medicale de înaltă calitate, într-o paletă cât mai largă şi să apelăm cât mai puţin la alte spitale”, a afirmat managerul Vasile Rîmbu. El a mai spus că în ceea ce priveşte medicii specializaţi în medicină nucleară, este în discuţii cu doi doctori pentru a-i recruta pentru spital, iar un fizician deja este angajat.

Menţionăm că noul ambulatoriu este realizat în proporţie de 70% şi se lucrează „într-un ritm remarcabil”, după cum a precizat preşedintele Flutur. „Pregătim dotările”, a mai spus şeful CJ Suceava. După mutarea cabinetelor în acest spaţiu, în vechiul ambulatoriu laboratorul de medicină nucleară va avea alocată o suprafaţă de 300 mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava îşi face compartiment de medicină nucleară, pentru diagnosticul de înaltă precizie al cancerului.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava îşi face compartiment de medicină nucleară, pentru diagnosticul de înaltă precizie al cancerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte