Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Relaxare prin mişcare

Excursie pentru elevi, organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) a organizat recent o drumeţie pentru un grup de tineri care fac parte din asociaţie, acţiune care a avut ca scop conştientizarea elevilor că petrecerea timpului în natură şi mişcarea ajută la menţinerea unei stări de sănătate foarte bună. Tinerii au fost însoţiţi de pr. Justinian Cojocar de la Biserica „Sfântul Dumitru“ din municipiul Suceava, coordonatorul ATOS.

Grupul de suceveni a vizitat mai întâi Rezervaţia Naturală Codrii Seculari Slătioara, aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO. „În Slătioara m-am născut şi am copilărit. Am amintiri o grămadă şi toate grozave. Sper să se facă mai repededrumul până aici. E păcat să lăsăm de izbelişte aşa o zonă, mai ales că acum Codrii Seculari sunt în Patrimoniul UNESCO. Am ţinut neapărat să-i duc într-o drumeţie pe tinerii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni. A fost oleacă greu cu urcarea, dar minunat. Mişcarea e sănătate, şi asta au învăţat şi tinerii. Trebuie zilnic mişcare şi antrenamentul ajută la astfel de evadări în munţi”, a spus pr. Justinian Cojocar. Drumeţia tinerilor a pornit din Slătioara, Codrii Seculari, un loc în care totul e neatins, arborii au vârste de 400-500 de ani. Aici sunt în jur de 900 de specii de plante, unele unice.

„Sus pe Todirescu s-au întâlnit turme de oi şi vaci şi câini adevăraţi ciobăneşti, spre bucuria tinerilor. De sus se văd toată Valea Suhei, Valea Bistriţei şi bazinul Dornelor. Am ajuns cu tinerii şi pe Pietrele Doamnei, apoi la Mănăstirea Rarău, unde cu toţii ne-am închinat şi ne-am rugat. După un popas la o stână, toată ceata de drumeţi osteniţi a coborât în Slătioara”, a completat coordonatorul grupului, pr.Justinian Cojocar.

Această drumeţie face parte din strategia Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni de conştientizare a tinerilor că petrecerea timpului liber în natură şi mişcarea îi ajută la menţinerea unei stări de sănătate foarte bună, îi ajută să comunice mai uşor, să respecte natura şi să lege prietenii de durată. Toţi tinerii care vor să se alăture Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni pot să se înscrie la adresa de e-mail: atos.suceava@gmail.com. Asociaţia are şi pagină de Facebook: www.facebook.com/atos.suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursie pentru elevi, organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Excursie pentru elevi, organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte