Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Topul şcolilor din municipiul Suceava, în funcţie de notele obţinute la evaluarea naţională 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.000 de elevi din judeţ au susţinut în această lună evaluarea naţională, trei sferturi dintre aceştia obţinând medii de promovare la examenul de final de clasa a VIII-a. Procentul mediilor peste 5 trece uşor de 74%, apropiat promovabilităţii de la nivel naţional, care este de 73,12%.

În municipiul Suceava, 17 unităţi de învăţământ private şi de stat, şcoli gimnaziale şi licee care includ ciclu gimnazial,au organizat examenul de evaluare naţională.

Dacă realizăm un clasament al acestora în funcţie de media aritmetică a tuturor notelor de la evaluarea naţională, colegiile naţionale „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare” se menţin în fruntea ierarhiei.

De altfel, la Colegiul ”Ştefan cel Mare” au fost înregistrate şi singurele medii de 10 din municipiu.

Pe de-o parte, poziţia lor fruntaşă este justificată şi de faptul că cele două instituţii îşi aleg elevii de gimnaziu pe sprânceană şi îi selectează printr-un examen de departajare. Elevii care se înscriu în clasa a V-a la cele două colegii trebuie să treacă de o testare şi să demonstreze cunoştinţe temeinice de matematică, română şi limbă străină.

 

Trei şcoli cu media notelor peste 8

După colegiile naţionale„Petru Rareş” (media tuturor mediilor – 9,09) şi „Ştefan cel Mare” (cu o medie a notelor de 8,99), Top 3 este completat de Şcoala Gimnazială Nr. 3. 110 elevi de clasa a VIII-a au susţinut evaluarea la Şcoala Nr. 3, 8,36 fiind media tuturor notelor obţinute de aceştia. 45 dintre elevi au medii peste 9, iar 9,95 este cel mai bun rezultat al şcolii. În acest an, doar primele trei şcoli din ierarhie aumedia notelor de la evaluarea naţională peste 8.

Şcoala Gimnazială Nr. 4 este pe poziţia a IV-a, cei 56 de elevi având o medie a notelor de la evaluarea naţională de 7,93. 12 elevi au medii mai mari de 9.

La Şcoala Gimnazială Nr. 10 au susţinut evaluarea 80 de elevi de clasa a VIII-a, 7,84 fiind media notelor lor. 25 dintre absolvenţi au medii peste 9, iar 9,87 este cel mai bun rezultat al unităţii.

Pe poziţia a VI-a se află Şcoala Gimnazială Nr. 1 (75 de elevi) cu media 7,82.

Urmează Şcoala Gimnazială „Miron Costin” cu 127 de elevi şi o medie a notelor de 7,62.

Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” are o medie a notelor de la evaluarea naţională de 7,53, unitatea figurând cu cel mai mare număr de absolvenţi de clasa a VIII-a – 137.

Liceul Teoretic Filadelfia (50 de elevi şi o medie de 7,44) şi Liceul Natanael (15 elevi şi o medie de 7,34) completează ultimele locuri din Top 10.

Urmează Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, unde 48 de elevi au susţinut evaluarea, media generală a rezultatelor fiind 7,10, în scădere faţă de anul trecut. Şase elevi au medii peste 9 şi tot şase nu au reuşit să bifeze medii de promovare.

În statistica aferentă Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava figurează 45 de elevi, cu o medie a şcolii de 6,73, două medii peste 9 şi nouă medii între 8 şi 8-99.

La Şcoala Gimnazială Nr. 8 sunt 80 de elevi de clasa a VIII-a, cu o medie a notelor de la evaluarea naţională de 6,6. 

Următoarele şcoli din ierarhie au o medie a notelor sub 6,50: Şcoala Gimnazială Nr. 6 (21 de elevi, media generală 6,43), Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” (25 de elevi cu o medie de 5,96), Liceul cu Program Sportiv (33 de elevi şi o medie de 5,61).

Ca în 2018, la coada clasamentului se situează Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Jean Bart”, unde cei 12 elevi care au susţinut evaluarea au o medie de 5,6.

 

Minusurile clasamentului

De remarcat este faptul că diferenţele dintre numărul absolvenţilor la şcolile din municipiu este destul de însemnată. De exemplu, la Colegiul „Petru Rareş”, lider în top, figurează 33 de elevi de clasa a VIII-a, în vreme ce la Şcoala „Ion Creangă” din Obcini sunt 137. Prin urmare, un clasament care include şcolile de cartier, cu clase numeroase, şi liceele cu ştaif din oraş, cu elevi puţini, şi aceia aleşi pe sprânceană, ar putea fi considerat nedrept pentru cea dintâi categorie.

Totodată, topul este realizat înainte de publicarea rezultatelor finale, de rezolvarea contestaţiilor, eventualele modificări putând influenţa uşor ierarhia unităţilor. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie, la avizierul unităţilor de învăţământ şi online, pe site-ul dedicat - evaluare.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul şcolilor din municipiul Suceava, în funcţie de notele obţinute la evaluarea naţională 2019.
 Vizualizări articol: 8466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Topul şcolilor din municipiul Suceava, în funcţie de notele obţinute la evaluarea naţională 20194.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte