Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 129 (7130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Pe aripile bucuriei

Ziua Copilului, sărbătorită şi în comunitatea poloneză din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 650 de copii de etnie polonă de la școlile din Poiana Micului, Solonețu Nou, Cacica, Moara, Suceava, dar și copii români de la Școala Gimnazială din Pârteștii de Sus au participat la serbările organizate luni, 3 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Aceştia s-au distrat la Soloneţu Nou alături de clovni, prințese și alte personaje din desene animate. Deși vremea nu a fost prielnică, copiii s-au distrat de minune cu personajele lor preferate, s-au jucat cu baloane frumos colorate, s-au pictat pe față, au cântat și au dansat.

Evenimentul a început cu un moment artistic oferit de copiii fiecărei localități în parte. Unii au cântat cântece populare poloneze și au dansat dansuri tradiționale poloneze. Alții au cântat în limba română cântece dedicate acestei zile atât de frumoase și au prezentat scurte scenete amuzante.

Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, s-a arătat încântat de numărul mare de copii care au participat la această acţiune.

„Suntem la Solonețu Nou, într-o zi importantă pentru noi toți, atât adulții, cât și copiii pe care îi sărbătorim. A fost 1 iunie, iar noi am reușit astăzi să reunim elevii școlilor din Poiana Micului, Cacica, Pârteștii de Sus, Solonețu Nou, copii din Suceava și Moara care aparțin comunității poloneze. Vrem să fim împreună, așa cum ne-a transmis și Papa Francisc în aceste zile, în timpul vizitei sale în România, <Să mergem împreună>. Ghidându-ne după aceste cuvinte, noi, Uniunea Polonezilor din România, am dorit să reunim copiii de naționalitate polonă cu cei majoritari – români pentru a fi împreună, pentru a ne juca împreună. Sunt de părere că, și îmi place mereu să o spun, copilăria nu are naționalitate, nu are limite. Copiii sunt copii, iar noi, adulții, trebuie să îi respectăm și să facem ceva pentru ca aceștia să se simtă bine, pentru copilăria lor și mai ales pentru ziua lor de 1 iunie. La mulți ani tuturor copiilor”, a arătat Ghervazen Longher.

Evenimentul a fost sponsorizat cu produse de firma Maspex România și cofinanțat de către Asociația „Wspólnota Polska” din fondurile destinate diasporei poloneze ale Cancelariei Senatului Republicii Polone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Copilului, sărbătorită şi în comunitatea poloneză din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Copilului, sărbătorită şi în comunitatea poloneză din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei