Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 129 (7130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Spitalul de Urgență Suceava solicită includerea în programul de montare gratuită a stent-urilor la cardiacii cronici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava solicită autorităților medicale includerea în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană sau, altfel spus, pentru montarea gratuită de stent la pacienții cardiaci cronici.

Spitalul a achiziționat încă un angiograf, destinat secției Cardiologie, tocmai pentru dezvoltarea unui compartiment dedicat cardiologiei intervenționale. Autorizația de funcționare din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a fost eliberată, spitalul a solicitat firmei Siemens, care a furnizat aparatul, să trimită la Suceava specialiști pentru instruirea personalului și în paralel a demarat demersurile la Casa de Asigurări de Sănătate și la Direcția de Sănătate Publică pentru includerea în programul de finanțare pentru tratamentul cu stent.

Președintele-director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz, a informat printr-un comunicat de presă că ieri a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții celor trei instituții medicale, având ca temă programul național de boli cardiovasculare.

Conform comunicatului, CAS și DSP și-au arătat toată disponibilitatea de a sprijini Spitalul de Urgență în acest demers, pentru îndeplinirea criteriilor necesare includerii în program.

Menționăm că Spitalul de Urgență Suceava mai are un angiograf, repartizat de Academia de Ştiinţe Medicale, iar stenturi se montează de câțiva ani, finanțate din bugetul spitalului, printr-un contract cu un centru medical privat. Numărul cazurilor care necesită astfel de intervenții este însă din ce în ce mai mare, ceea ce a făcut necesară achiziționarea unui nou angiograf și includerea în programul național de tratament gratuit pentru pacienți, mai ales că este vorba despre echipamente și proceduri extrem de scumpe, greu accesibile majorității populației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava solicită includerea în programul de montare gratuită a stent-urilor la cardiacii cronici.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava solicită includerea în programul de montare gratuită a stent-urilor la cardiacii cronici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei