Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 129 (7130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua mediului, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava

Miercuri, 5 Iunie 2019 (14:50:45)

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au marcat Ziua Mediului printr-o serie de activități.

S-au prezentat materiale privind Ziua Mondială a Mediului și s-a desfășurat activitatea de încheiere a Proiectului E-Twinning „Nature Protectors”, derulat în perioada septembrie 2018 – iunie 2019. Elevi din clasa a II-a D au prezentat desene privind protejarea mediului, conținând mesaje pentru un mediu mai curat. Acestea vor fi componente ale unei broșuri – produs final al proiectului. Totodată, elevii au primit diplome de la coordonatorul proiectului E-Twinning.

La final, profesorul de geografie Bogdan Nistor a prezentat un exemplu de bune practici – Proiectul Educațional „Munții Apuseni – o oază de frumusețe autentică / Regatul înălțimii și al libertății”, excursie școlară cu elevi, desfășurată în mai – iunie 2019, în colaborare cu prof. Alina Nistor, de la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia.

La activitate au participat: Cezar Asurdului – Agenția pentru Protecția Mediului, Bogdan Nistor – profesor geografie Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Ramona Întorsură – consilier școlar Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Mirela Mazilu – profesor învățământ primar Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și coordonatorul proiectului E-Twinning la nivelul școlii. Activitatea a fost sprjinită de directoarea școlii - prof. Petronela Bobric și de consilier educativ - prof. Adriana Claudia Țuca.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

Programul de mediu al ONU încurajează națiile și popoarele să implementeze dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile consecvent și să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor fără a compromite pe cea a generațiilor viitoare.

În fiecare an Ziua Mondială a Mediului este organizată în jurul unei teme din agenda UNEP, care are un caracter deosebit pentru mediu. Tema pentru anul 2019 tratează o problemă majoră și cu caracter mondial: – „Poluarea aerului”.

 

 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua mediului, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ziua mediului, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei