Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 129 (7130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experienţă

Spectacolul „Tapis”, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist, la Centrul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O experienţă intensă şi benefică a fost trăită de copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava, prin vizita Comitetului de înfrăţire Laval – Suceava, prezidat de Françoise Marchand, prilej cu care Théâtre de l'Echappée din Laval a prezentat spectacolul pentru copii ,,Tapis”, spectacol dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist. A fost un spectacol despre relaţiile/conexiunile dintre texturi, muzică şi corp. Directoarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Gabriela Lupaşcu, a menţionat că bucuria de pe chipurile părinţilor şi ale copiilor a ţinut loc de aplauze şi mulţumiri adresate actriţei Claudine Orvain şi lui Herve Le Goff, pianist celebru. Schimbul de experienţă cu Comitetul de Înfrăţire Laval - Suceava (schimburile culturale, profesionale, umane între locuitorii oraşului Laval din departamentul Mayenne - Franţa şi cei suceveni) a debutat pe 14 mai 2019, prin deplasarea unui grup de profesori psihopedagogi din CSEI Suceava în Laval, unde aceştia s-au întâlnit cu profesioniştii francezi. Au vizitat instituţii şi structuri de diagnostic şi tratament al copiilor cu tulburări din spectrul autist, au întâlnit terapeuţi specializaţi în intervenţia pentru copii cu autism şi au stabilit împreună obiectivele pentru schimbul de experienţă ce va continua în anul şcolar 2019-2020. „În curând vom sărbători un deceniu de fraternitate, care a adus împreună artişti, pictori, profesori, elevi, cetăţeni din Suceava şi din Laval. Împreună pentru schimburi culturale, profesionale, împreună la noi, împreună la ei, într-o Europă liberă, la care am visat cu toţii. Françoise Marchand, sufletul Comitetului de înfrăţire Laval – Suceava, reuşeşte să ţină vie flacăra prieteniei, găsind mereu noi domenii de activitate în care locuitorii suceveni şi lavalezi să se regăsească”, a spus prof. Gabriela Lupaşcu. În acest fel, s-a conturat schimbul de experienţă dintre profesioniştii ce intervin în şcolarizarea, diagnosticul şi terapia copiilor cu autism în Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Suceava şi profesionişti din structurile de intervenţie şi diagnostic al tulburărilor din spectrul autist din Laval.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul „Tapis”, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist, la Centrul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul „Tapis”, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist, la Centrul Şcolar Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei