Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție

Premierul Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță că cele 61 de primării din proiectul "Utilități și mediu" vor scăpa de plata ratelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Viorica Dăncilă, și ministrul Finanțelor publice, Eugen Teodorovici, au anunțat, la Frasin, că cele 61 de primării sucevene din proiectul "Suceava- Utilități și mediu la standarde europene" vor scăpa de plata ratelor și a dobânzilor la creditul contractat pentru acest program. Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a avut discuții, la Frasin, cu mai mulți primari de localități din acest proiect și a dat asigurări că Executivul a găsit soluția pentru ca acestea să nu mai plătească ratele și dobânzile.

Ministrul Finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a explicat că o sumă de 17 milioane de euro, „cât a rămas de plată” în urma contractării creditului de către 61 de primării din județul Suceava, va fi alocată de la bugetul de stat. „Se va stinge această sumă, pentru că se va face prin echilibrarea pentru bugetele locale. Asta înseamnă acoperirea acestor obligații, pentru ca aceste primării să poată accesa mai departe proiecte pe fonduri europene. Asta deoarece acum cazierul fiscal este grevat de aceste obligații și există un blocaj total nejustificat”, a spus Eugen Teodorovici. El a mai precizat că anul acesta, în fiecare județ s-a alocat câte o sumă de 28,5 milioane de lei, bani pe care Consiliul Județean Suceava i-ar fi putut aloca primăriilor care au datorii în plata creditului pentru acest proiect.

El a arătat că prin proiectul „Utilități și mediu” unele comunități au realizat ceea ce și-au dorit, însă din păcate 61 de localități au rămas cu datorii „pentru investiții la care au visat, dar pe care nu le-au obținut”. „Astfel s-au creat foarte multe efecte negative. În primul rând comunitățile locale nu pot accesa fonduri europene. Dobânzile curg în mod nejustificat pentru multe comunități locale. Și atunci, în urma discuțiilor cu premierul și cu marea parte a celor implicați de la început în acest proiect s-a găsit o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. O soluție care va veni foarte curând, în sensul de a acoperi această povară financiară nejustificată”, a declarat Eugen Teodorovici, care a adăugat că actul normativ care va reglementa această situație va fi adoptat în curând. În același timp, acesta a spus că este foarte important ca în toate cele 61 de localități să fie finalizate proiectele pentru care s-a contractat acest împrumut, respectiv construcția de rețele de distribuție a gazului metan. „Deci pe de o parte avem în vedere alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru a acoperi această sarcină financiară la nivelul localităților, iar pe de altă parte vrem să finalizăm ceea ce așteaptă aceste comunități locale, și anume racordarea la rețelele de gaze”, a explicat ministrul Finanțelor.

Eugen Teodorovici a declarat că primăriile respective vor depune proiecte pentru rețele de gaze pentru a fi finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții, lansat de curând de Guvernul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță că cele 61 de primării din proiectul "Utilități și mediu" vor scăpa de plata ratelor.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță că cele 61 de primării din proiectul "Utilități și mediu" vor scăpa de plata ratelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei