Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Ministrul Sorina Pintea anunţă că noul spital din Fălticeni se va deschide anul acesta, în septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, la Frasin, că noul Spital Municipal din Fălticeni va fi deschis anul acesta, în luna septembrie. Prezentă într-o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi liderul PSD Suceava, Ioan Stan, Sorina Pintea a spus că a constatat cu surprindere că în spaţiul public au apărut, în ultimele zile, informaţii cu privire la faptul că în ultimii ani nu s-au alocat bani de la Ministerul Sănătăţii pentru finalizarea noului spital din Fălticeni, mai exact din 2015.

„L-am rugat pe domnul preşedinte Stan să facă o informare viitoare pe această temă. Eu sunt aici să vă informez că Ministerul Sănătăţii va continua finanţarea spitalului din Fălticeni”, a dat asigurări Sorina Pintea. Ea a arătat că numai anul trecut, după ce a preluat portofoliul Sănătăţii, Spitalul Municipal Fălticeni a primit o sumă de 13,5 milioane de lei pentru finalizarea construcţiei. Sorina Pintea a spus că deja anul acesta, într-o primă fază, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 476.000 de lei, pentru plăţile restante pentru situaţiile de lucrări finalizate anul trecut. Ministrul Sănătăţii a spus că săptămâna aceasta, după ce comisia de evaluare va analiza solicitările existente, Spitalul Municipal Fălticeni va fi finanţat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţii şi cu 25 de milioane de lei pentru echipamente medicale. „Anul acesta, acest spital se va deschide. Deci nu se pune problema să nu alocăm sau că nu am alocat bani. Şi în 2016 s-au alocat bani”, a declarat Sorina Pintea, care i-a transmis premierului Viorica Dăncilă şi liderului PSD Suceava, Ioan Stan, că vor reveni la Fălticeni, în septembrie, pentru a redeschide spitalul din acest municipiu, la care lucrările au început în anul 1991.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a spus că atât ea, cât şi premierul României au declarat în nenumărate rânduri că „sănătatea nu are politică”, motiv pentru care a solicitat primarilor şi spitalelor să solicite de la minister fondurile de care au nevoie. „Cred că alocările financiare de anul acesta sunt o dovadă clară a faptului că nu spunem vorbe mari. Prin urmare, Ministerul Sănătăţii finanţează anul acesta Spitalul Gura Humorului, care a făcut o solicitare modestă, de 300.000 de lei, spitalul din Rădăuţi, care va primi 2,32 milioane de lei, şi spitalul din Câmpulung Moldovenesc, care a solicitat 194.000 de lei. Vă spun sincer că am rămas surprinsă, pentru că am spus că sănătatea nu are culoare politică, că există fonduri pentru investiţii. Spunea şi doamna prim-ministru că este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătăţii”, a declarat Sorina Pintea. Ea a mai adăugat că aşteaptă în continuare solicitări de fonduri din partea spitalelor din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sorina Pintea anunţă că noul spital din Fălticeni se va deschide anul acesta, în septembrie.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sorina Pintea anunţă că noul spital din Fălticeni se va deschide anul acesta, în septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei