Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La datorie

Efective suplimentare de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizate pentru alegerile de duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o mie deangajaţi ai Ministerului Afacerilor Internelor vor asigura buna desfăşurare a procesului de vot pentru Parlamentul European şi referendumul naţional, organizat duminică, 26 mai, în judeţul Suceava.

Forţe de ordine suplimentare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratului de Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi angrenate pentru a preveni incidente, pentru a asigura paza secţiilor de votare, a birourilor electorale, precum şi paza transportului buletinelor de vot.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată, marţi, la sediul Prefecturii Suceava, reprezentanţi ai instituţiilor menţionate au anunţat măsurile întreprinse pentru buna desfăşurare a procesului de vot.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, colonelul Costică Ghiaţă, a menţionat că activitatea instituţiei a vizat asigurarea măsurilor pentru securitate la incendiu în cadrul secţiilor de votare, al clădirilor în care sunt amenajate acestea.

„În primul rând, ne-am asigurat că sunt asigurate condiţiile de securitate la incendiu atât din punct de vedere constructiv, cât şi din punct de vedere organizatoric. A rezultat faptul că nu avem situaţii, neconformităţi, care să genereze stări potenţiale de producere a incendiilor. Avem în vedere, de asemenea, asigurarea intervenţiei în caz de situaţii de urgenţă. Reacţia să fie promptă, în timp util”, a arătat Ghiaţă.

Acesta a mai menţionat că a suplimentat efectivele cu 50 de subofiţeri care să constituie o grupă operativă şi care să intervină în caz de producere a evenimentelor negative. În perioada de referinţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are în pază un număr de 115 secţii de votare, fiind angrenaţi 230 de subofiţeri. Pentru buna desfăşurare a activităţii de pază, activitatea va fi monitorizată de 16 ofiţeri cu funcţii de conducere.

De partea cealaltă, prim-adjunctul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, colonelul Iulian Iacob, a precizat că supravegherea celor 136 de secţii repartizate instituţiei va fi asigurată de 251 de jandarmi din cadrul Inspectoratului şi al Şcolii de Jandarmi Fălticeni.

„Vom crea dispozitive de menţinere a ordinii publice, echipe de intervenţie şi operative, însumând 104 jandarmi. Întregul efectiv al Jandarmeriei este angrenat în aceste trei zile, 25-27 mai”, a declarat Iacob.

Cât priveşte Inspectoratul Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul-şef Adrian Buliga a transmis că 18 echipe cu 36 de poliţişti vor fi în teren pentru cercetarea evenimentelor sau incidentelor electorale, iar alţi 493 vor asigura paza secţiilor de votare.

La aceştia se mai adaugă 42 de poliţişti de frontieră, doi de la Biroul de Imigrări şi şapte de la Centrul Regional pentru Solicitanţii de Azil – Rădăuţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efective suplimentare de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizate pentru alegerile de duminică.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efective suplimentare de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizate pentru alegerile de duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei