Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 55 (7056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Flutur despre iniţiativa lui Ştefan Mandachi de a construi un metru de autostradă: „Este un gest abil, inteligent şi curajos”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a salutat iniţiativa omului de afaceri Ştefan Mandachi de a construi un prim metru de autostradă în Moldova, la Suceava, în semn de protest faţă de lipsa de implicare a autorităţilor centrale pentru construcţia de autostrăzi în această regiune a ţării. „Salut şi aplaud această acţiune care întăreşte rândurile celor disperaţi din această zonă, care ţipăm că vrem autostradă. N-am mai rămas singur. Câţiva ani de zile m-am simţit şi ne-am simţit singuri în acest demers. Şi văd că societatea civilă este alături de noi şi o salut”, a declarat Gheorghe Flutur.

El şi-a exprimat speranţa că această acţiune a omului de afaceri sucevean „va desfunda urechile” guvernanţilor şi le va atrage atenţia acestora că în România există şi această provincie a Moldovei, în dreapta Prutului, care e uitată în mod sistematic. „Eu mă bucur că e construit primul metru de autostradă. Mai sunt mulţi metri de construit şi vreau să cred că va veni ziua când autorităţile vor înţelege că nu trebuie să fim pedepsiţi în comparaţie cu Ardealul şi cu Sudul României”, a precizat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a amintit că mediul de afaceri sucevean a fost alături de acţiunile pe care el le-a avut pentru a solicita autorităţilor centrale construcţia de autostrăzi în Moldova sau pentru drumul expres Siret – Suceava – Bucureşti. „Vorbesc de asociaţiile de transportatori, dar şi de persoane fizice. De două ori am pornit în miting spre Bucureşti, cu tiruri şi cu un avion care purta mesajul <Bucovina vrea autostrăzi>. Am făcut amendamente trei ani la rând, cu parlamentarii noştri, pentru drumul expres Siret - Suceava – Bucureşti, pentru autostrada Moldova-Ardeal, dar nu s-a găsit niciodată ecou la Bucureşti”, a spus Flutur. El a spus că speră şi ca acest gest abil, inteligent şi curajos, „aş spune puţin extrem”, dar frumos şi de aplaudat al omului de afaceri Ştefan Mandachi „să penetreze” şi mai mult la nivel central şi să îi convingă pe cei care alocă resurse sau care semnează, „pentru că bani europeni sunt”, să se uite şi spre Moldova nu doar la alegeri.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a anunţat că din banii săi a construit, în mod simbolic, primul metru de autostradă din regiunea Moldovei. Ştefan Mandachi a spus că acest prim metru de autostradă, construit în Suceava, va fi inaugurat în data de 15 martie, la ora 15:00. De asemenea, el a anunţat că tot ca formă de protest faţă de lipsa de implicare a autorităţilor centrale în construcţia de autostrăzi, în data de 15 martie, tot de la ora 15:00, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. El a lansat o provocare către toţi oamenii de afaceri din România, dar şi către persoane fizice, să-i urmeze exemplul şi să suspende activitatea timp de 15 minute, la aceeaşi dată şi la aceeaşi oră. Apelul lui Ştefan Mandachi a avut deja ecou în rândul mediului de afaceri, mai mulţi proprietari de firme anunţând că vor urma exemplul suceveanului pentru a protesta faţă de lipsa de interes pentru construcţia de autostrăzi în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur despre iniţiativa lui Ştefan Mandachi de a construi un metru de autostradă: „Este un gest abil, inteligent şi curajos”.
 Vizualizări articol: 3803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 12 voturi
Flutur despre iniţiativa lui Ştefan Mandachi de a construi un metru de autostradă: „Este un gest abil, inteligent şi curajos”2.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei