Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 55 (7056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incident

O elevă de clasa I de la Horodniceni ar fi fost lovită și umilită, în toaletă, de către un coleg cu probleme de comportament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incident revoltător la școala gimnazială din Horodniceni, unde o elevă de 7 ani, din clasa I, ar fi fost umilită și lovită, în toaleta școlii, de către un coleg de clasă cu probleme de comportament.

Băiatul, mai mare cu un an decât ceilalți colegi ai săi, ar fi dus-o cu forța pe fată în toaleta școlii, unde i-a dat pantalonii jos, a lovit-o și a tras-o de păr.

Conducerea școlii confirmă scena petrecută marți, 5 martie, menționând că elevul cu cerințe educaționale speciale a mai fost implicat în mai multe incidente agresive atât în comunitate, cât și în școală.

Prof. Ionela Iacob, directoarea unității, a arătat că a sesizat mai multe instituții competente – Direcția Socială de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratul Școlar Suceava și Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Suceava (CJRAE) – fiind recomandată integrarea elevului în învățământul de masă. 

„Elevul este în atenția noastră, dat fiind problemele pe care le are. Știm că urmează un tratament pe care, cel mai probabil, nu îl respectă întocmai. Este imprevizibil și a mai avut episoade agresive și în trecut. Am anunțat organele competente, dar ni s-a comunicat că este recomandată integrarea lui într-o clasă normală. Pentru a fi înscris într-o școală specială trebuie ca părinții să-și dea acordul, lucru pe care părinții nu-l iau în considerare. E o situație dificilă pentru noi, pentru ceilalți copii, pentru părinți, pentru învățătorul de la clasă”, a declarat Ionela Iacob.

 

Școala nu are psiholog școlar care să-l consilieze

Directoarea unității a mai menționat că se încercă consilierea elevului, aplicarea de programe educative, toate fără ca școala să dispună de un psiholog școlar sau de un profesor de sprijin. Aceasta a mai povestit că părinții elevilor din clasa I fac presiuni permanente pentru ca elevul să fie exmatriculat.

„Sunt între ciocan și nicovală. Părinții îl vor afară din clasă, recomandările sunt altele, iar părinții lui nu sunt de acord ca acesta să urmeze o formă de învățământ special”, a mai completat Ionela Iacob.

În urmă cu un an de zile, după ce a lovit în ochi cu o piatră un alt coleg, elevul a fost asistat la ore de către mama sa, însă această soluție nu a fost una potrivită, elevul devenind mai irascibil și mai obraznic decât de obicei.

Reprezentanții școlii au mai arătat că, după episodul de marți, fetița nu are leziuni sau dureri.

La rândul său, mama victimei a menționat că a depus o plângere la Inspectoratul Școlar Suceava, urmând să se adreseze și Poliției.

„Inspectorul teritorial va merge la Horodniceni să ancheteze cele întâmplate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de clasa I de la Horodniceni ar fi fost lovită și umilită, în toaletă, de către un coleg cu probleme de comportament.
 Vizualizări articol: 4451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
O elevă de clasa I de la Horodniceni ar fi fost lovită și umilită, în toaletă, de către un coleg cu probleme de comportament4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei