Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Precizare

Papucii de unică folosinţă, obligatorii la intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava, se distribuie în continuare gratuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Papucii de unică folosinţă, obligatorii la intrarea în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, se vor distribui în continuare gratuit, atât personalului unităţii medicale, cât şi vizitatorilor pacienţilor internaţi. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că aprobarea tarifului de 1 leu/pereche, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava, reprezintă doar un acord de principiu pentru distribuirea papucilor contra cost, dar că unitatea medicală îşi permite deocamdată să acopere această cheltuială din taxa de parcare. Rîmbu a subliniat că fiecare leu încasat de unitatea medicală din serviciile prestate se regăseşte în dotarea spitalului - echipamente şi aparatură medicală, condiţii hoteliere pentru pacienţi, condiţii de muncă pentru angajaţi, şi în noi investiţii de care beneficiază direct sau indirect populaţia.

Managerul Rîmbu a explicat obligativitatea purtării papucilor de unică folosinţă încă de la intrarea în spital atât pentru a se păstra mai bine curăţenia în spital, cât mai ales pentru reducerea riscurilor în privinţa infecţiilor nosocomiale. „Nu este un moft al cuiva, ci o necesitate”, a afirmat Vasile Rîmbu.

 

Tarifele pentru aplicare de stenturi la cerere

Tarife aplicabile de la 1 martie a.c. vor fi însă cele pentru servicii medicale la cerere în Compartimentul de Cardiologie Intervenţională ce va funcţiona în secţia Cardiologie a spitalului. 

Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean, în cadrul serviciilor de diagnostic şi tratament endovascular angiografic la cerere, o coronarografie (cronici) va costa 1.500 de lei, o angioplastie cu un stent DES – 11.900 de lei, cu două stenturi DES - 16.900 de lei, cu trei stenturi DES – 21.500 de lei. O coronarografie de urgenţă va costa 2.500 de lei, o angioplastie cu un stent BMS (metalic simplu) va fi 7.650 de lei, cu două stenturi BMS – 10.350 de lei, cu trei stenturi BMS – 12.900 de lei. O angioplastie coronariană fără stent va costa 5.500 de lei, la fel ca şi tentativa de recanalizare.

În cazul procedurilor de radiologie intervenţională, o embolizare varicocel este la tariful de 2.000 de lei, angiografia de diagnostic costă 750 de lei, angioplastia cu un stent – 5.000 de lei etc.

Procedurile vor fi efectuate cu angiograful achiziţionat de spital la sfârşitul anului trecut şi care va fi pus în funcţiune imediat ce se primeşte aprobarea din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Cu ajutorul angiografului se investighează starea vaselor de sânge, inclusiv a celor de la inimă. La cerere, de aceste servicii medicale pot beneficia atât pacienţii internaţi în spital, cât şi cei din ambulatoriul integrat, asiguraţi sau neasiguraţi. 

În cadrul proiectului de HCJ menţionat este şi propunerea spitalului, de plată a papucilor de unică folosinţă cu 1 leu/pereche, pe care însă nu intenţionează să o pună în aplicare în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papucii de unică folosinţă, obligatorii la intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava, se distribuie în continuare gratuit.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papucii de unică folosinţă, obligatorii la intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava, se distribuie în continuare gratuit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei