Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Fost poliţist rădăuţean, condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost agent care a activat în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi a fost condamnat ieri definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Aceştia au respins ieri apelul declarat de Cezar Ionuţ Bacalu şi au menţinut soluţia de la Judecătoria Rădăuţi de condamnare la 8 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cezar Ionuţ Bacalu a fost trimis în judecat pentru că s-a folosit de două autocamioane aparţinând unui prieten şi în acest fel a obţinut peste 400.000 de lei. Infracţiunile care i s-au reţinut au fost de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi de fals în declaraţii în formă continuată.

„Inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ şi reprezentantul legal al unei firme din Volovăţ, L.F.C., se cunosc de mai mult de 10 ani, din cursul anului 2002, perioadă în care inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ a început să-şi desfăşoare activitatea în calitate de agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi (activitate care a încetat prin demisie la data de 16.04.2015). În timp, inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ şi L.F.C. au devenit prieteni şi, în perioada 2007 – 2008, având în vedere încrederea care exista între cei doi, inculpatul i-a propus lui L.F.C. să îl ajute în sensul să îl lase să coordoneze activitatea unora dintre autocamioanele aparţinând firmei din Volovăţ (societate care are ca obiect de activitate efectuarea de activităţi de transport), pentru a obţine în acest mod venituri suplimentare, iar administratorul a fost de acord”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Cum s-a derulat afacerea buclucaşă

În perioada 2009-2011, Cezar Bacalu i-a propus amicului să reînnoiască parcul auto al societăţii şi să-l ajute să achiziţioneze alte autocamioane. Astfel, firma din Volovăţ a cumpărat prin intermediul fostului agent de poliţie două autotractoare şi două semiremorci de la trei societăţi comerciale.

Cele două autocamioane (fiecare fiind format din autotractor şi semiremorcă) au fost încredinţate lui Cezar Ionuţ Bacalu, care a preluat frâiele activităţii de transport.

„În aceste circumstanţe, în primăvara anului 2014, în perioada aprilie – mai, având folosinţa celor două autocamioane, precum şi acces la documentele acestora, inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ a luat hotărârea de a le vinde, acţionând ca şi cum ar fi fost proprietar al bunurilor, în condiţiile în care nu era decât un detentor precar.  Astfel, inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ a vândut cele patru vehicule, încheind în acest sens un înscris sub semnătură privată, <contract de vânzare cumpărare>, preţul stabilit şi încasat fiind de 27.000 de lei”, au mai specificat procurorii suceveni.

Pentru a recupera prejudiciul creat, anchetatorii au instituit măsuri asigurătorii de sechestrare a bunurilor aparţinând lui Cezar Bacalu, respectiv o cotă parte dintr-un apartament şi un autoturism care a fost ridicat de organele de urmărire penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist rădăuţean, condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fost poliţist rădăuţean, condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei