Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum era de aşteptat

Masterplanul pe sănătate a rămas în coadă de peşte, după marea dezbatere regională de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâlnirea de ieri, de la Prefectura Iaşi, dintre reprezentanţii responsabililor din sănătate şi ai administraţiilor publice locale cu cei ai Ministerului Sănătăţii, pe tema masterplanului pe sănătate în Regiunea de Nord-Est, n-a avut nici o finalitate. Primarul de Siret, Adrian Popoiu, a declarat, după întrunire, că singurul lucru concret care s-a stabilit a fost acela că până vineri fiecare spital din judeţele Moldovei va prezenta o strategie proprie de dezvoltare. Discuţiile se vor desfăşura pe judeţe, fie la nivel local, fie la Ministerul Sănătăţii, după care se va lua o decizie.

La dezbateri, o parte dintre primarii localităţilor sucevene care au în administrare spitale şi managerii au purtat banderole prin care şi-au exprimă protestul faţă de proiectul masterplanului în domeniul sănătăţii pe Regiunea Nord-Est. Pe pânză albă protestatarii au scris cu negru „masterplan ≠ sănătate”.

Primarul Adrian Popoiu, care are în administrare două spitale care au ca variante de reformă transformarea în unităţi medico-sociale, a declarat că scopul participării sale la întrunirea de la Iaşi a fost de a susţine menţinerea Spitalului de Psihiatrie Cronici şi a celui de Boli Cronice Siret în forma actuală. „Închiderea celor două spitale ar avea repercusiuni atât asupra serviciilor medicale, cât şi în plan social. Cele două spitale sunt supraaglomerate, n-au arierate, au indicatori economici foarte buni şi s-au investit acolo milioane de euro. De asemenea, în aceste spitale lucrează 300 de angajaţi, ale căror posturi vor dispărea. Necesitatea existenţei lor este clară, mai mult decât evidentă”, a declarat primarul de Siret.

El a mai afirmat că „măsurile propuse în masterplan sunt anormale”, iar sucevenii vor să demonstreze faptul că „nu a fost realizat de profesionişti”.

Prin masterplanul propus de Ministerul Sănătăţii, se preconizează că la nivelul întregii Regiuni Nord-Est numărul de paturi de spital se va diminua cu aproximativ 3.700, în perioada 2018-2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masterplanul pe sănătate a rămas în coadă de peşte, după marea dezbatere regională de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masterplanul pe sănătate a rămas în coadă de peşte, după marea dezbatere regională de la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei