Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 martie

50% dintre autorizaţiile de taxi eliberate în municipiul Suceava vor fi doar pentru autoturisme electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luna viitoare, taxiurile electrice îşi vor face apariţia pe străzile Sucevei şi vor deveni tot mai multe, în timp, ca urmare a introducerii unor modificări legislative la nivelul deliberativului local.

Astfel, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care va fi discutat în şedinţa de joi, 28 februarie, începând cu luna martie, în cadrul procedurilor de atribuire a autorizaţiilor de taxi, 50% dintre cele disponibile vor fi alocate exclusiv pentru autovehicule cu propulsie integral electrică.

„Practic, dacă într-o lună avem disponibile 20 de autorizaţii de taxi, 10 vor fi eliberate doar celor care deţin autovehicule electrice. Astfel, în continuare vor fi autorizaţi şi cei care nu deţin astfel de vehicule, dar, în acelaşi timp, stimulăm înnoirea parcului auto şi transportul ecologic, fiind doar una dintre măsurile prin care să devenim un oraş verde”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, în calitate de iniţiator al proiectului.

În municipiul Suceava numărul maxim de autorizaţii taxi pentru transport persoane este de 400, dar periodic au loc sesiuni de atribuire a acestor licenţe, ca urmare a retragerii lor, pentru nerespectarea condiţiilor de funcţionare impuse sau pentru că deţinătorii renunţă la activitate, orientându-se spre altceva.

În cadrul procedurilor de atribuire în gestiune a serviciului de transport persoane în regim de taxi vor fi evidenţiate distinct numerele de ordine ale autorizaţiilor de taxi care vor fi atribuite exclusiv pentru autovehicule electrice. Atribuirea autorizaţiilor se va face în prima etapă pentru autovehiculele electrice, în ordinea descrescătoare a punctajelor aferente criteriilor de departajare, după care se va proceda la atribuirea celorlalte autorizaţii, la care pot participa şi cei care au vehicule electrice dar nu s-au încadrat în limita stabilită.

Măsura propusă de conducerea municipalităţii sucevene este menită să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice nepoluante de către transportatorii autorizaţi să presteze servicii de transport în regim de taxi, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului urban.

Suceava este singurul oraş din ţară care are o reţea publică de  28 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, amplasate la nivelul întregului oraş, utilizarea acestora fiind gratuită pentru oricine, timp de cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50% dintre autorizaţiile de taxi eliberate în municipiul Suceava vor fi doar pentru autoturisme electrice.
 Vizualizări articol: 3213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50% dintre autorizaţiile de taxi eliberate în municipiul Suceava vor fi doar pentru autoturisme electrice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei