Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 19 (7020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2018

Oficiul de Cadastru Suceava a eliberat gratuit peste 16.000 de cărţi funciare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava a eliberat, în 2018, peste 16.000 de cărţi funciare pentru proprietarii de imobile din judeţ. Directorul OCPI Suceava, Vasile Mocanu, a precizat că toate aceste cărţi funciare au fost eliberate gratuit, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023. Vasile Mocanu a precizat că lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin OCPI Suceava.

El a explicat că în anul 2018, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoarele cadastrale au fost înregistrate 16.436 de imobile, reprezentând o suprafaţă de puţin peste 10.000 de hectare de teren agricol din judeţul Suceava. „Tot anul trecut, OCPI Suceava a semnat contracte de finanţare cu 101 primării din judeţ, iar 83 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general pentru a aproximativ 98.253 de imobile, cu o suprafaţă de 34.608,17 hectare”, a spus Vasile Mocanu. El a precizat că tot în cursul anului trecut au fost scoase la licitaţie primele trei localităţi din judeţ care vor fi cadastrate integral pe fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2012-2020, care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din întreaga ţară. Directorul OCPI Suceava a spus că din judeţ, Pojorâta, Poiana Stampei şi Vama se numără printre cele 194 de localităţi în care s-a iniţiat procedura de licitaţie.

„În prezent, din totalul de 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, două, Moara şi Mănăstirea Humorului, sunt cadastrate în totalitate, iar în alte 97 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de localitate, cât şi pe sectoare cadastrale”, a arătat Vasile Mocanu.

El a amintit că obiectivul principal al Programului naţional de cadastru şi carte funciară este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, terenurilor, clădirilor şi apartamentelor din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Vasile Mocanu a mai declarat că acest program este finanţat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Regional, în sumă de aproximativ 312 milioane de euro, fonduri urmând să fie alocate şi de la bugetele localităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul de Cadastru Suceava a eliberat gratuit peste 16.000 de cărţi funciare.
 Vizualizări articol: 2210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oficiul de Cadastru Suceava a eliberat gratuit peste 16.000 de cărţi funciare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei