Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 19 (7020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

Nistor Tatar: „Constatările Curţii de Conturi Suceava se referă la perioada când Primăria Rădăuţi era condusă de către primarul Aurel Olărean”

În urma articolului publicat pe data de 22 ianuarie 2019, “Cătălin Miron: <Creşterea impozitelor şi taxelor locale în Rădăuţi este consecinţa gestionării în sistem semimafiot a bugetului>”, vă rog să publicaţi următorul drept la replică: Pentru o corectă informare a cetăţenilor municipiului Rădăuţi cu privire la afirmaţiile domnului consilier local PNL Cătălin Miron, în cotidianul Monitorul de Suceava, primarul municipiului Rădăuţi face următoarele precizări:

1. Constatările Curţii de Conturi Suceava se referă la perioada când Primăria Rădăuţi era condusă de către primarul Aurel Olărean, având majoritatea confortabilă a consilierilor Partidului Naţional Liberal în Consiliul Local; controalele ulterioare ale Curţii de Conturi au vizat modul de remediere a deficienţelor constatate în mandatul primarului Aurel Olărean.

2. Măsura majorării taxelor şi impozitelor locale cu 10% în municipiul Rădăuţi a fost adoptată de către Consiliul Local, având în vedere faptul că taxele şi impozitele locale au fost neschimbate timp de 8 ani, cu excepţia celor stabilite prin schimbări ale legislaţiei naţionale, asigurând un echilibru acceptabil între sarcina fiscală a contribuabililor şi nevoia de a suporta cheltuieli publice. A nu se omite faptul că, în anul 2018, un municipiu condus de către un primar PNL a majorat taxele şi impozitele locale cu 19%, astfel încât afirmaţia domnului Miron Cătălin  este cel puţin speculativă.

3. Pentru anul 2019, Primăria Rădăuţi îşi propune un program de investiţii echilibrat, constând în asigurarea cofinanţării a 10 obiective de interes local, în valoare totală de 2.400.241,32 lei, din totalul costurilor, de 57.943.100,95 lei, prin proiecte PNDL, CNI şi POR. Investiţiile proprii vizează, în principal, reabilitarea de străzi, lucrări de extindere a reţelei apă şi canalizare, reabilitări clădiri zona centrală.

În concluzie, având în vedere faptul că domnul Cătălin Miron este consilier al Consiliului Local Rădăuţi, se prezumă că are drept de opinie la toate proiectele de hotărâri supuse dezbaterii consiliului şi, dacă ar fi prezent la toate şedinţele de consiliu, ar fi mult mai informat cu realităţile municipiului.

Vă mulţumesc!

 

Primarul municipiului Rădăuţi,

Nistor Tatar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nistor Tatar: „Constatările Curţii de Conturi Suceava se referă la perioada când Primăria Rădăuţi era condusă de către primarul Aurel Olărean”.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nistor Tatar: „Constatările Curţii de Conturi Suceava se referă la perioada când Primăria Rădăuţi era condusă de către primarul Aurel Olărean”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei