Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 19 (7020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ activitate

Poliţiştii au obţinut o creştere importantă a recuperării prejudiciilor din infracţiunile economice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ anuală a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava reliefează că activitatea poliţiei pe linie economică a înregistrat rezultate foarte bune anul trecut. Cel mai important este că s-a reuşit o creştere semnificativă a recuperării prejudiciilor în cauzele penale economico-financiare. Concret, s-a recuperat un prejudiciu care depăşeşte 13 milioane de lei, în creştere cu 8,2 milioane de lei faţă de anul 2017.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au avut ca obiective principale combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri şi creşterea calităţii serviciului poliţienesc în scopul asigurării climatului de legalitate a mediului de afaceri.

Analiza de bilanţ arată rezultate bune şi la soluţionarea dosarelor penale pe linie economică, cu propunere de trimitere în judecată. Conform cifrelor oficiale,  Serviciul de profil economic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se situează pe locul III la nivel naţional, cu 88 de dosare soluţionate cu propunere de trimitere în judecată. La capitolul rechizitorii întocmite de către unităţile de parchet, în statistica Inspectoratului General al Poliţiei Române, judeţul Suceava este clasat pe prima poziţie, cu 90 de rechizitorii.   

 

Locul II pe ţară la confiscări de ţigări de contrabandă

Un capitol aparte este cel al combaterii traficului de ţigări de contrabandă. Poliţiştii suceveni au confiscat pe parcursul anului trecut 5,6 milioane bucăţi de ţigarete, plasându-se pe locul II la nivel naţional din punct de vedere al cantităţilor capturate. 

Dacă la capitolul poliţie economică se înregistrează rezultate foarte bune, IPJ Suceava a încheiat şi per ansamblu anul 2018 cu mai multe plusuri decât minusuri, asta cel puţin din punct de vedere statistic.

Evoluţia criminalităţii la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava evidenţiază faptul că, din punct de vedere statistic, în anul 2018, infracţiunile sesizate, care fac obiectul lucrărilor penale, au un trend descendent faţă de anul 2017, printr-o reducere cu 642 de sesizări, fiind înregistrat un total de 15.885 de fapte. În scădere sunt faptele de mare violenţă, furturile, dar şi accidentele rutiere. La acest ultim capitol, cel mai problematic la nivelul IPJ Suceava, s-a înregistrat o scădere cu 20 a numărului de persoane decedate. Chiar şi aşa, Suceava a rămas şi în 2018 judeţul în care s-a murit cel mai mult în accidente, în România.

Totuşi, trecând peste rezultate pozitive, nu pot fi omise nici minusurile: reacţia târzie sau lipsa acesteia în multe cazuri de fapte cu violenţă şi furturi cu prejudicii mari rămase cu autori necunoscuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au obţinut o creştere importantă a recuperării prejudiciilor din infracţiunile economice.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au obţinut o creştere importantă a recuperării prejudiciilor din infracţiunile economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei