Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 19 (7020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Familie nenorocită

Fetiţă moartă, cu arsuri înfiorătoare, fratele său la un pas de moarte, după incendiul de la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul izbucnit marţi după-amiază în casa unei familii din Salcea, în camera în care se aflau doi frăţiori, s-a dovedit a avea consecinţe tragice. O fetiţă în vârstă de un an şi două luni a murit, iar fratele ei în vârstă de doi ani şi jumătate a ajuns la spital în stare gravă, pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Această nenorocire vine la două luni de zile după ce alţi doi copilaşi, tot fraţi, au fost victime într-un incendiu petrecut în condiţii asemănătoare, la Vatra Dornei. Şi atunci, o fetiţă în vârstă de un an şi două luni a murit în urma incendiului.

Aceste tragedii ar trebui să fie un semnal de alarmă important pentru părinţi cu privire la supravegherea permanentă a copiilor. Mai ales acum, în sezonul rece, când sunt folosite intens sisteme de încălzire, două-trei minute pot nenoroci pe viaţă familii.

 

Câteva minute au fost suficiente pentru o tragedie cumplită

Marţi, în jurul orei 16.15, poliţiştii au fost alertaţi prin 112 cu privire la faptul că la o locuinţă din Salcea a avut loc un incendiu în urma căruia doi copii au suferit arsuri. Concomitent a fost alertat şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, la faţa locului ajungând echipaje medicale.

Personalul medical a găsit-o pe micuţa Adriana, în vârstă de 1 an şi 2 luni, în stop cardio-respirator. Medicii au resuscitat-o şi au reuşit să-i pornească inima, însă, din păcate, micuţa avea leziuni înfiorătoare, pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. 

După aproximativ trei ore, în timp ce se afla într-o ambulanţă care o transporta spre Iaşi, micuţa a murit. Arsurile erau mult prea grave pentru a avea vreo şansă reală de supravieţuire, au mărturisit medicii. Chiar şi aşa, în ambulanţa care s-a întors de la Fălticeni spre Suceava s-au încercat manevre de resuscitare timp de două ore.

 

Starea fratelui mai mare s-a îmbunătățit ieri substanțial

Fratele mai mare a suferit şi el o intoxicaţie severă, fiind internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Din fericire, ieri, starea copilului s-a îmbunătățit substanțial. Copilul a fost mutat pe secția Pediatrie, fiind stabil.

Din cercetările derulate de poliţişti a rezultat că mama celor doi, care este însărcinată, i-a lăsat pe cei doi micuţi într-o cameră şi a mers în bucătărie, unde a încălzit lapte. Femeia a declarat că nu a lipsit mai mult de 5 minute. Din păcate, ceasul rău a făcut ca cei doi copii să fi răsturnat peste soba metalică tip şemineu un uscător pe care se aflau haine. Incendiul care a cuprins patul pe care se aflau copiii nu a fost foarte puternic, însă suficient pentru o nenorocire, având în vedere că a fost vorba de copii atât de mici.

 

Momente de coşmar trăite de salvatori

Sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari, a scris pe o reţea de socializare despre cele două tragedii care s-au consumat în judeţul nostru la două luni distanţă, una la Vatra Dornei şi cealaltă la Salcea. Cuvintele acestuia, pe alocuri foarte emoţionante, sunt un apel scris altfel pentru mai multă responsabilitate din partea părinţilor:  

„Anul trecut, pe 24 noiembrie, Alexandru (2 ani şi 8 luni) şi Alesia (1 an şi 2 luni) rămâneau singuri în casă, mama lor fiind nevoită să plece după mâncare, la cantina de ajutor social a regretatului părinte Mihai Negrea, din Vatra Dornei.
La plecare, tânăra mamă a mai pus două lemne pe foc, ca să le fie cald celor mici. Portiţa sobei a rămas întredeschisă...
Alesia era în pătuţul ei, iar Alexandru se juca într-un colţ. La un moment dat, băieţelul a fost atras de licărirea focului, care se vedea prin portiţa întredeschisă. A deschis-o şi a apucat de capătul neaprins al unui lemn. L-a ridicat şi încântat de <lumină> s-a dus cu el spre pătuţul surorii sale, să i-l arate... Dar focul i-a ajuns la mânuţă şi a scăpat lemnul cu jăratec la capăt, iar aşternuturile din pătuţ au început să se aprindă...
La întoarcere, mama şi-a găsit fetiţa carbonizată, iar pe Alexandru, intoxicat cu fum şi cu arsuri pe mânuţă...

Două luni mai târziu, pe 22 ianuarie, istoria se repetă, aproape la indigo... De această dată, la Salcea. Emanuel (2 ani şi 6 luni) şi Adriana (1 an şi 2 luni) au rămas singuri în casă, mama lor plecând într-o altă anexă a casei să-i încălzească o sticlă de lapte fetiţei.
Camera micuţă, unde locuiau cei trei, era încălzită de un termoşemineu metalic. Alături, la distanţă mică, era pus un suport pe care se uscau rufele spălate...
Ştim doar că suportul cu rufe a căzut peste termoşemineul încins şi materialele textile au început să ardă mocnit şi cu degajări mari de fum.
Cei doi copii au fost scoşi în stare de inconştienţă din casă de către vecinii care au văzut fumul. Aceştia au sunat după ajutor, iar personalul medical ajuns la faţa locului l-au stabilizat pe băieţel. Fetiţa era intrată în stop cardio-respirator, iar salvatorii au efectuat manevre de resuscitare până au reuşit să-i repornească din nou inimioara... Avea, însă, arsuri pe 70% din suprafaţa corpului...
Împreună cu mama lor, care suferise un atac de panică, copilaşii au fost transportaţi de urgenţă la UPU Suceava. De acolo, micuţa Adriana, însoţită de mama ei, a plecat cu ambulanţa SMURD-TIM spre Spitalul <Sf. Maria> din Iaşi.
Nu au reuşit să parcurgă foarte mult din drum... Micuţa a intrat iar în stop cardio-respirator, iar echipajul a reînceput manevrele de resuscitare. Cu o mamă în stare de şoc, ambulanţa s-a întors la spital, la Suceava. Pe salvatori, nu i-au lăsat inima să-i spună mamei, care era şi însărcinată, că inimioara îngeraşului refuza cu încăpăţânare să mai pornească... Şi au resuscitat încontinuu... 2 ore... Abia când au ajuns în UPU, un medic i-a spus mămicii, cu grijă, că nu se mai poate face nimic pentru Adriana...
Cu arsuri pe întregul trupuşor, inclusiv pe căile aeriene, cu ochişorii arşi, la propriu, cu creierul probabil afectat de lipsa oxigenului, micuţului îngeraş i-a fost curmată suferinţa, iar Dumnezeu a trimis-o direct în Raiul Copiilor... Acolo, unde ajung toţi aceşti ÎNGERI FĂRĂ VOIE...

Însă durerea nu pleacă atât de uşor... Rămâne şi lasă urme adânci... Din păcate, cei care ar trebui să înveţe ceva din aceste întâmplări nu sunt sau nu vor să fie pe frecvenţă cu noi... Principiul de bază al lor este: <mie nu mi se poate întâmpla>...
Nu vă lăsaţi copiii singuri şi nesupravegheaţi, mai ales când în preajma lor sunt atât de multe pericole!
E un apel şi un strigăt de durere al nostru, al salvatorilor, pentru că suntem atât de des puşi în postura în care să trebuiască să ne recunoaştem învinşi în faţa morţii şi să suferim lângă trupul inert al micuţilor îngeraşi...”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă moartă, cu arsuri înfiorătoare, fratele său la un pas de moarte, după incendiul de la Salcea.
 Vizualizări articol: 2844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţă moartă, cu arsuri înfiorătoare, fratele său la un pas de moarte, după incendiul de la Salcea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei