Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 16 (7017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Crimă urmată de sinucidere

Orbit de gelozie, şi-a sugrumat soţia, iar apoi şi-a dat foc şi şi-a înfipt un cuţit în inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O crimă urmată de sinucidere a nenorocit o întreagă familie, la Mănăstirea Humorului. Din cauza geloziei, un bărbat în vârstă de 45 de ani nu a acceptat ideea că soţia vrea să plece din nou la muncă în străinătate şi a luat-o la bătaie. Mai grav, a şi sugrumat-o, intenţia de omor fiind clară. După ce şi-a ucis soţia, individul s-a dus într-o anexă din spatele casei, unde s-a stropit cu benzină şi s-a incendiat, fiind oprit de către mama sa. Hotărât să moară, cu arsuri grave, bărbatul şi-a înfipt un cuţit în inimă. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, primii la locul grozăviei au fost fiul minor al celor doi soţi, dar şi mama bărbatului.

 

Relatarea şocantă a femeii care şi-a văzut fiul incendiat

Vineri seară, un apel la 112 a pus pe jar poliţia suceveană. Un băiat în vârstă de 16 ani, din Mănăstirea Humorului, a sunat şi a anunţat că părinţii săi sunt morţi. În casa familiei Croitoru, în baie, a fost găsită moartă Anişoara, femeia în vârstă de 39 de ani, în timp ce într-o anexă se afla trupul neînsufleţit, cu urme de incendiere, al soţului femeii, Vasile, în vârstă de 45 de ani.

Maria Croitoru, mama bărbatului care şi-a ucis soţia, stă într-o altă casă, în aceeaşi gospodărie. Când şi-a dat seama ce se întâmplă, femeia şi-a văzut fiul incendiat şi a aruncat o găleată de apă pe el. Vasile era însă hotărât să moară, astfel că şi-a înfipt un cuţit în inimă.

„A gâtuit-o pe ea, pe urmă el şi-a dat foc cu benzină... era foarte gelos, ea a fost plecată patru luni în Italia fără voia lui, iar acum voia să plece din nou. El a spus că dacă ea mai pleacă în Italia el ori se omoară, ori o omoară şi pe ea, şi aşa a făcut...”, a relatat femeia.

 

Agresiv şi foarte gelos

Mama îndurerată a recunoscut că fiul său era agresiv cu soţia lui de mai mulţi ani şi o bătea, mai ales atunci când el era în stare avansată de ebrietate. Bătrâna crede că tocmai violenţele au făcut-o pe femeie să plece în Italia. Deşi încă tineri, cei doi erau căsătoriţi de 24 de ani. Bărbatul nu s-a mai putut stăpâni când a văzut că femeia este hotărâtă să plece din nou în Italia.   

Cei doi soţi aveau doi băieţi, unul în vârstă de 16 ani şi unul de 24 de ani. Vineri, când s-a petrecut crima urmată de sinucidere, băiatul mai mic se afla la cealaltă bunică, din partea mamei. Întors acasă, în jur de ora 18.00, minorul avea să trăiască coşmarul vieţii, care îl va urmări probabil multă vreme de acum.

La faţa locului au ajuns criminalişti ai poliţiei, judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. La necropsie s-a stabilit că femeia a murit în urma ştrangulării, în timp ce la bărbat leziunea fatală a fost prin înjunghiere în zona inimii. Acesta avea pe corp şi arsuri grave, care probabil i-ar fi fost şi ele fatale.

Şocanta faptă a îngrozit întreaga comunitate de la Mănăstirea Humorului, una în care faptele cu violenţă, chiar şi cele de mai mică intensitate, sunt foarte rare.

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, raportată la omor, însă având în vedere cum s-au petrecut lucrurile şi deznodământul final nu mai sunt foarte multe de cercetat.

 

Foarte multe femei bătute de soţi în judeţ

În ultima perioadă, aproape zilnic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a raportat cazuri de violenţă în familie. În majoritatea cazurilor este vorba de femei agresate de soţi sau de concubini, poliţiştii emiţând numeroase ordine de protecţie provizorii pentru femei, un instrument pe care îl au mai nou la îndemână.

Ce s-a întâmplat la Mănăstirea Humorului este încă un semnal de alarmă cu privire la unde se poate ajunge în astfel de cazuri, aparent probleme din interiorul familiilor, care trebuie însă tratate foarte serios de către poliţişti şi nu numai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orbit de gelozie, şi-a sugrumat soţia, iar apoi şi-a dat foc şi şi-a înfipt un cuţit în inimă.
 Vizualizări articol: 9393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Orbit de gelozie, şi-a sugrumat soţia, iar apoi şi-a dat foc şi şi-a înfipt un cuţit în inimă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei