Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 16 (7017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Digital

Ministerul Educaţiei vrea tablete pentru toţi elevii şi şcoli cu table inteligente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Praful de cretă, buretele de şters tabla şi manualele transmise din generaţie în generaţie ar putea deveni amintire.

Un proiect al Ministerului Educaţiei, abandonat şi revigorat în mai multe rânduri de-a lungul anilor, face referire la dotarea şcolilor cu table inteligente şi tablete pe care ar urma să le primească fiecare elev.

Recent, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a menţionat că ministerul pe care îl conduce elaborează un proiect care ar urma să fie finanţat din fonduri europene pentru achiziţionarea de table inteligente şi tablete electronice.

În 2014, ministrul Educaţiei de la acea vreme, Remus Pricopie, propunea „o adaptare a sistemului de învăţământ la lumea tehnologiei”, elevii urmând să primească tablete care să facă studiul mai interactiv şi plăcut. Proiectul nu a fost continuat, însă Ecaterina Andronescu aduce ideea din nou în atenţie.

„Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci, un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem, pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a mai menţionat că suma pentru proiect este una consistentă, ţinând cont de numărul de elevi, iar elaborarea şi aprobarea lui ar putea dura câteva luni de zile.

„Este cu bani europeni. Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu şi licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a completat ministrul.

În ultimii ani, mai multe şcoli din judeţ au beneficiat de gadgeturi inteligente pe care să lucreze elevi şi profesori, însă acestea au fost primite prin intermediul unor proiecte private sau proiecte europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei vrea tablete pentru toţi elevii şi şcoli cu table inteligente.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Ministerul Educaţiei vrea tablete pentru toţi elevii şi şcoli cu table inteligente4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei