Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 16 (7017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Sâmbătă

Procesiune religioasă a credincioşilor de stil vechi, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 2.500 de credincioşi ortodocşi de stil vechi din Fălticeni şi din zonă au sărbătorit sâmbătă Botezul Domnului sau Boboteaza. Evenimentul religios a început dimineaţă, la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiu,cu o slujbă arhierească. În jurul orei 11.00, numeroşii credincioşi prezenţi la oficierea Sfintei Liturghii, la care s-au adăugat credincioşii de stil vechi din Slătioara, Păiseni, Roşiori, Râşca, Slatina, Baia, Bogdăneşti, Drăguşeni, Fălticeni, Mălini, Rădăşeni, Slatina, Vadu Moldovei, Vatra Dornei, Izvoarele Sucevei, Mănăstirea Humorului, Şaru Dornei, dar şi din alte localităţi din judeţele învecinate, au pornit cu credinţă, dragoste şi nădejde în suflet, cu icoane, steaguri şi obiecte de cult în mâini, îmbrăcaţi în costume populare, cântând troparul Botezului Domnului într-o procesiune spre locul sfinţirii apei.

După ce au străbătut traseul strada Ştefan cel Mare – str. 1 Mai – bulevardul Revoluţiei – str. 13 Decembrie – str. Unirii – str. Botoşani – str. Aleea Teilor, alaiul a ajuns pe malul iazului Şomuz. La cea mai mare procesiune desfăşurată până acum la Fălticeni au participat prefectul Mirela Adomnicăi, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu şi primarul Cătălin Coman.

Pe scena plutitoare din faţa amfiteatrului “Nada Florilor” oamenii cu drag de cele sfinte din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi din comitetul de organizare a procesiunii, îndrumaţi de părintele protoiereu Sebastian Mogârzan,au pregătit, încă de vineri, pentru prima slujbă oficiată la malul iazului Şomuz, cu prilejul Botezului Domnului, un altar din gheaţă din care nu au lipsit crucile de gheaţă. Slujba agheasmei mari a fost oficiată de trei ierarhi din Sfântul Sinod la Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, Preasfinţiţii Sofronie Suceveanul, Iosif Botoşăneanul şi Dionisie Gălăţeanul, împreună cu preotul protoiereu Sebastian Mogârzan şi numeroşi preoţi din Protopopiatul Fălticeni. La finalul slujbei, fiecare dintre cei trei ierarhi a aruncat câte o cruce din lemn în apa Şomuzului. Două recipiente foarte mari au fost umplute cu apă din timp, iar după sfinţire şi binecuvântarea dată de înaltele feţe bisericeşti, credincioşii au luat acasă agheasma mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune religioasă a credincioşilor de stil vechi, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Procesiune religioasă a credincioşilor de stil vechi, la Fălticeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei