Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 16 (7017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Eminescu şi educaţia elevilor pentru literatură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru omagierea poetului Mihai Eminescu, cu prilejul aniversării a 169 de ani de la naşterea sa, în perioada 15-19 ianuarie, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, în parteneriat cu Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” şi Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, a derulat proiectul educaţional „Porni Luceafărul”.

Proiectul la care şi-au adus contribuţia cadrele didactice şi elevii şcolii, bibliotecari, muzeografi şi scriitori din urbea de pe Şomuz a fost iniţiat cu scopul ca elevii să cunoască opera şi viaţa poetului Mihai Eminescu, cât şi pentru a le dezvolta dragostea pentru literatura română clasică şi contemporană. Aşa cum am aflat de la prof. pentru învăţământul primar Maria Vasilache, obiectivele principale au avut în vedere ca elevii să-şi îmbogăţească cunoştinţele despre marele poet; să caute în bibliotecă acele cărţi scrise de Mihai Eminescu cu care au realizat o expoziţie de carte; să caute şi apoi să interpreteze cântece pe versuri eminesciene, să memoreze şi să recite poezii ale poetului naţional; să realizeze compoziţii plastice inspirate din poeziile eminesciene; să participe efectiv la activităţile desfăşurate în echipă.

Locurile de desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului au fost sala de clasă, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Biblioteca Municipală Fălticeni, activitatea încheindu-se cu un medalion literar care a cuprins: concurs pe echipe, recitare de poezii, interpretare de cântece pe versuri eminesciene. Un juriu de specialitate prezidat de scriitorul Alexa Paşcu a jurizat concursul de recitare poezie lirică şi compoziţiile plastice care au oglindit opera lui Mihai Eminescu. Cei mai merituoşi participanţi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii.

Coordonatorii proiectului, prof. înv. primar Maria Vasilache şi bibliotecar Stan Doriana, au primit sprijin din partea conducerii şcolii, reprezentată prin prof. Daniela Ilincăi şi Brînduşa Nisioi, a cadrelor didactice din şcoală, a muzeografilor de la Muzeul “Ion Irimescu” şi a bibliotecarelor de la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eminescu şi educaţia elevilor pentru literatură.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Eminescu şi educaţia elevilor pentru literatură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei