Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Bucovinei

Cea mai modernă piață a Sucevei, inaugurată în cartierul Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua Piață Burdujeni, care deservește cel mai mare cartier al municipiului reședință de județ, realizată printr-o investiție de 2,4 milioane de lei, finanțată integral din bugetul Primăriei Suceava, a fost inaugurată chiar de Ziua Bucovinei.

Evenimentul, desfășurat la primele ore ale dimineții, a adunat o mulțime de locuitori din cartier, dar și comercianții care, de acum înainte, își desfășoară activitatea acolo în condiții civilizate, moderne, feriți de ger, vânt, ploi sau ninsori.

„În urmă cu 100 de ani, prin Unirea Bucovinei cu Regatul, s-au unit și două orașe – Burdujeni cu Suceava. De aceea marcăm acum acest moment aniversar, prin inaugurarea Pieței Burdujeni, pentru că aici este cel mai mare cartier al orașului, unde trăiește aproape 40% din populație. Acum, aici se găsește cea mai modernă piață din oraș”, a spus primarul Ion Lungu, care a dezvelit placa inaugurală, amplasată la intrarea principală, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, dar și cu invitații speciali – președintele PNL, Ludovic Orban, și fostul lider al partidului liberal, Vasile Blaga.

„Să fim patrioți, să vindem și să cumpărăm produse românești”, a fost îndemnul lui Gheorghe Flutur, idee pe care a marșat și liderul PNL, Ludovic Orban, care a spus că trebuie susținut accesul producătorilor români nu doar la piața internă, românească, ci și pe cea europeană - „trebuie să construim cât mai multe rețele prin care producătorii români să poată vinde marfa pe care o produc, fără să fie discriminați în raport cu cei din alte țări”.

La final, Orban i-a adresat un îndemn primarului Sucevei, să nu mărească taxele în noua piață, iar comercianților, să aibă grijă la cântare.

Edilul sucevean a spus că nu are de gând așa ceva, încât tarifele de închiriere a spațiilor comerciale din piețe vor rămâne aceleași – aproximativ 150 de lei lunar/tarabă. În același timp, el a precizat că sunt susținuți în special producătorii autohtoni, cărora le sunt rezervate două tronsoane, al treilea fiind pentru comercianți cu diverse produse.

La vizitarea pieței moderne, care beneficiază inclusiv de încălzire, încât produsele gen legume-fructe nu mai riscă să înghețe, autoritățile locale și invitații speciali – cei doi reprezentanți de seamă ai Partidului Național Liberal, au stat de vorbă cu comercianții, dar și cu cumpărătorii, fiind primiți cu bucurie și chiar cu sărmăluțe calde, plăcinte și prăjituri de post – produse făcute de gospodinele din piață.

Modernizarea Pieței Burdujeni, o lucrare amplă, a fost realizată la termen, de firma Conbucovina, care a avut cea mai bună ofertă la o licitație cu un număr record de firme participante – 25.

Piaţa Burdujeni a fost închisă pe laterale şi acoperită, fiind compartimentată pe 3 module: primul de produse bio tradiţionale, apicole, fructe, seminţe, legume, produseuscate, proaspete; al doilea de murături,  legume autohtone, legume de import; iar al treilea -produse de sezon, verdeţuri, fructe, plante de decor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai modernă piață a Sucevei, inaugurată în cartierul Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cea mai modernă piață a Sucevei, inaugurată în cartierul Burdujeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei